Gamla Chia gjorde min morgon.

Gamla tanten Chia som sätter griller i huvudet på mig då och då. Igår var jag så orolig då hon inte ville följa med ut på morgonpromenaden (vilket i o s inte är så ovanligt) och hon ville inte äta frukost och hon bara låg och verkade supertrött. Jag var nästan på väg till veterinär med henne.

Denna fina tjej som finns som tavla på vår vägg i vardagsrummet, målat efter ett foto av en konstnär i USA. Denna bild finns på en massa saker som man kan beställa på http://www.bamsesbollar.se/webshop/search-ras.asp?search=Schapendoes Här kan du hitta det mesta du behöver med antingen vår egen Chia som motiv eller annat Schapendoesmotiv.

 

Jag fick en underbar present från min tyska vän och valpköpare i Tyskland för ett tag sedan. Denna present har legat på en hylla och bara väntat på att hitta rätt plats att pryda upp. I helgen hittade de sina platser och det blev såååå fint. Jag är så otroligt tacksam över denna present och jag är riktigt stolt över att just jag fick dem <3

Har du sett vilken fin ordning vi fått på koppel och halsband. Tidigare låg allt huller om buller i en byrålåda och det var helt hopplöst att hitta något när man behövde det (och det är inte ofta då våra hundar sällan är kopplade). Nu hittar man allt lätt och snyggt är det. Ser du att hundarna över namnen också liknar hundarna i verkligheten? Om du är intresserad av en sådan här hängare kan du höra av dig så vidarebefodrar jag ditt intresse.

Ja, det blev lite reklam mitt i det hela men nu tillbaka till tant Chia, den lyckliga gamla tant Chia. Hon blir 11 år i november och ibland verkar hon så gammal. Men vissa dagar blir hon barn på nytt och tydligen har hon en sådan pigg och glad dag idag. Antingen är det att bunden äntligen skördat så åkrarna står öppna för bus och lek eller så är hon bara glad idag. Vilket som så gjorde hon mig väldigt glad denna fredagsmorgon.

Hon följde med ut på morgonpromenaden utan att jag behövde tjata på henne och hon vände inte och gick hem efter att ha gjort sina behov, som hon brukar göra. Hon kom efter oss ut på stora ängen i racerfart. Snusade lite och tog sig sen nya racerrunder varav jag hann filma den sista. Här bjöd hon t om in barnbarnet India i leken vilket jag inte sett henne göra på evigheter. Jag bara stod där och log fånigt och kände hur mitt hjärta svämmade över för denna hund, kennelns stammoder.


Nu kan du tro det händer saker med valpgänget! Jag har idag vägt dem, hann inte igår, och de ska få avmaskningsmedel. Från och med nu får de också sova tillsammans med mamma Klinga nere i köket om nätterna. Lilla plutten Lilly klarar sig fint med att ta sig fram till spenarna och hon väljer alltid bästa plats, spenarna längst bak. Hon är liten men stark som en oxe. De stora bröderna har inte en chans att putta undan henne längre då hon är hal som en ål och slinker lätt och enkelt förbi dem :-)

 

Jag kommer fuska lite och lägga dagens vikt på 2 veckors-vikten på valparnas sidor. En dag mer eller mindre spelar inte längre så stor roll. Alla ökar massor i vikt och alla mår superbra så vägningen är inte längre så viktig, bara kul att hålla koll på den.

Mr Vit/ Rubeus har nu öppnat sina ögon helt och övriga gänget lär göra det under dagen. Alla valparna har också börjat gå på sina 4 ben, dock väldigt vingligt. Ser ut som att jag har ett gäng "fyllehundar" i valplådan. Nu börjar den roliga tiden, nu börjar det hända nya saker för varje dag som går. Snart öppnas öronen upp och valparna kan börja höra. Mycket snart kommer de också själv kunna göra sina behov och mammas stimulering är inte längre lika viktig. Som sagt, det händer nya underbara saker varje dag.

Tiden går och jag har mycket att göra denna fredag. Det får alltså räcka med dagens bloggande. Dock vill jag påminna om att det finns några platser kvar på våra kurser hos Bonizas Hundskola. Extrainsatt valpkurs i Lund och Tygelsjö behöver fler deltagare liksom agility fortsättning i Tygelsjö. Finns även lite platser kvar på valpkurs i Eslöv. www.bonizashundskola.com

Avslutar med lite nya bilder på HarryPotter-kullens supervackra pappa Joey! I mina ögon är han en riktig skönhet.

 

Just det. Finns ju 2 tikar och 1 hane kvar att tinga ;-)

 

Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0