Semestern slut = höst?

Då var dagen kommit som jag fasat för under flera veckor. Dagen då D åter börjar jobba och semestern är slut. Nu är det ett helt år till nästa sommarsemester :-( Ett helt långt år! Den där sista semesterkvällen blev inte alls som jag tänkt mig och första vardagsmorgonen blev värre än jag befarat.

Gårdagen var en fin dag med sol och sommarvärme, dock gick solen i moln när jag tog ut solstolen för att lapa lite D-vitaminer och energi. I takt med att solen försvann sjönk mitt humör och kvällen kunde avslutats bättre. Men men, gjort är gjort och det är bara att blicka framåt.

 

När jag satt där i det varma uterummet, den tidiga onsdagskvällen, kände jag för lite valpmys. Jag gick upp i sovrummet och hämtade stora "gul". Med det hull som han ligger inne med fanns det ingen risk att han skulle frysa (egentligen skulle inte någon av valparna frysa då det var varmt och skönt i uterummet.) Men tror du han ville mysa med mig? Absolut inte för mamma fanns ju i närheten och dit skulle han! Så det blev mys med mamma på fina lammullsfällen istället för mys med kennelmatte.


Ja, semestern är alltså nu över och D har gått tillbaka till arbetslivet samt sonen är tillbaka i skolan. Hemma sitter jag och jobbar med hundskolan, sköter hushållet och tar hand om hundar och valpar. Varje dag kommer att se likadan ut med endast små förändringar. Varje måndag kommer jag hålla valpkurs här hemma i Eslöv och varje tisdag kommer jag hålla 2 kurser, fortsättningskurser, i Tygelsjö. Resten av kvällarna är jag "ledig" som schemat ser ut idag.

 

Min första vardag efter semestern startade med att jag vaknade med sprängande huvudvärk och ett molande humör. Inget bra sätt att starta igång vardagen på.

 

Varje morgon startar med en härlig hundpromenad runt våra ägor. Numera kan jag t om promenera över stora åkrarna bort mot stora skogen. Denna morgon gav mig världens höstkänsla. Ett stilla regn föll på mitt huvudet och ute på åkern tornade de stora halmbalarna upp sig. Semestern är slut, halmbalar pryder åkrarna och man får ha tjocktröja på sig när man är utomhus. Ja, det är absolut höst och det känns så otroligt tråkigt. Hösten kan vara fin och härlig men inget slår den underbara varma sommaren. Jag vill inte att hösten ska komma redan nu! Jag är ju inte redo...

Kolla in valparnas fina pappa Joey som är ute och traskar vid strandkanten. Kan inte tänka mig att hösten har kommit till underbara Holland, nä där är det säkert sommar ännu.

 

Om ca 2 veckor kommer hans trevliga matte på besök till oss. Hon tar flyget hit så Joey får stanna hemma hos husse. Hon vill träffa valparna och jag tycker det är så härligt med hennes fina engagemang i denna valpkullen. Dessutom ska en av tikarna flytta hem till sin pappa och hans fina familj <3 Vem av tikarna vet jag inte i skrivande stund.

I takt med att hösten blir mer och mer påfallande växer de underbara HarryPottervalparna. Idag är de 12 dygn gamla och ögonen har börjat spricka upp ordentligt. Alla ökar så fint i vikt och idag ska de avmaskas, lite tidigare än vad jag brukar, då jag igår såg en mask i avföringen från en valp. Inget märkligt alls och valparna får mask från tiken via mjölk och i livmodern. Alla valparna är så fina i magen och numera äter de ca var 3:e timme, vilket innebär att jag och Klinga får bra med nattsömn.


Lilla familjen har idag fått flytta ner i köket där de är i hjärtat av familjen men även hundflocken. Igår kom India, Frigg och Chia in i sovrummet och Klinga sa inte ett ljud. Det kändes som att hon var redo för att slippa ligga ensam i sovrummet större delen av sina dagar. Hon vill vara där vi är och nu kan hon vara både där valparna är och där vi är. Om de kommer sova här nere under natten återstår att se hur jag känner det när det är dags att krypa till sängs.

Nu är det dags att ta tag i dagen. Valparna ska som sagt vägas och avmaskas och vikterna kommer läggas in på varje valps sida under dagen. I eftermiddag får jag dessutom besök av en valpköpare som ska få träffa sin valp för första gången.

 

Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0