Snörplig festavslutning.

Festen var tänkt att vara hela natten lång... nä så var det inte riktigt men att den skulle sluta så tidigt hade jag inte planerat. Nä, det var inte pga alkoholen utan pga sömnbrist :-)

Igår var en väldigt aktiv dag. Hela dagen gick åt till att städa, mellan kontrollerna över valpgänget och Klinga. Dessutom skulle alla handdukar, filtar mm från valpningen tvättas. Har ju inte kunnat fixa det innan då vår vattenpump var sönder.

 

På kvällen var det födelsedagskalas för D och detta i form av en mysig kräftskiva. Jag hade dukat lite festligt och kvällen blev precis lagom festlig, precis som jag hoppats på. Dock fick den ett snörpligt slut när jag somnade i valplådan när det var dags för Klinga att mata sina valpar. Tror inte klockan var mer än ca 21 men jag var så fruktansvärt trött. Det är inte lätt att vara "småvalpsmamma". Vad är sömn för något?

 

Nätterna här går inte av för hackor. Valparna är i vårt sovrum och varje gång det är matdags väcks jag av höga tjut efter mamma. Den minsta lilla valpen har nog blivit lite bortskämd då hon bara ligger på sin plats och skriker i högan sky. Hon ligger där och väntar på att jag ska komma och lyfta henne fram mot en spene. Inte så att hon inte kan ta sig dit på egen hand för det har hon visat att hon kan. Varför ska man kämpa när man kan få hjälp? På dagen får hon fixa det själv men om natten vill jag ha de få timmar sömn jag kan få och jag orkar inte ligga där och höra hennes rop innan hon ger upp och tar sig mot maten. Nä, sätt valparna snabbt till rätt spenar så kan jag sova ytterligare 1,5 timme till det är dags för nästa matning.

Dagarna tillbringar jag i ett konstigt "rus". Hjärnan känns helt mossig av all sömnbrist, kroppen rör sig i slowmotion. Gissa om jag längtar till valparna är så pass stora att de kan flytta ut ur vårt sovrum och jag får sova första hela natten utan att bli väckt en enda gång.

 

Men aldrig jag skulle vilja vara utan detta lilla goa valpgäng. Sömnlösa nätter glömmer man så fort de börjar röra på sig och kommer fram och söker kontakt, kel och mys. De där första 1,5 veckan som är så jobbig om nätterna är som bortblåst när man sitter där och planerar nästa valpkull.

Frukosten är avklarad och jag ska ge mig mot stan för att fixa färskfoder till den matstrejkande mamma Klinga. Enda ätbart jag får i henne är just färskfoder och getmjölk. Jag har försökt blanda i det mesta jag kan komma på i torrfoder men hon bara rynkar på näsan och lämnar skålen. Ingen mat i mamma, ingen mjölk i valparna.

 

Önskar dig en trevlig lördag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0