6 dygn och nya bilder.

Tiden springer på, i morgon är valparna 1 hel vecka gamla. De mår alla toppen och äter som hästar, vilket deras mamma tyvärr inte gör.

Klinga med sina små HarryPotter
Klinga med sina små HarryPotter
Klingas kull med mamma Elza
Klingas kull med mamma Elza

Klinga har samma stil när hon diar sina valpar som mamma Elza hade när hon diade sina. Att ligga på rygg och slappa med valparna hängande i spenarna är tydligen livets melodi :-)

 

Jag har fått en del frågor om hur Klinga såg ut som valp. Om du följer länken här kommer du till min gamla blogg och första inlägget om Tulipakullen. Jobba dig sen framåt i bloggen så kan du följa Klinga från födseln upp till vuxen hund. http://schappelivet.blogspot.se/2013/11/nr-3.html

Allt som ofta är jag väldigt glad över min stora skrivarglädje och aktiva blogg. Fråga mig nästan vad som helst om förr i tiden och jag ska svara, i alla fall när det gäller mina hundar hihi.

Lilla mamma Klinga ja. Hon är då inte stor i maten. Fruktansvärt kräsen och vill ständigt ha nya smaker. Det enda som går ner med mycket stor aptit är getmjölk samt kycklinglever, men tyvärr inget hon kan leva på. Hon behöver de näringsämnen som det speciella torrfodret innehåller men hon ratar det helt och hållet. Igår köpte jag färskfoder och det gick ner, flitigt bortsorterat från torrfodret suck. Jag hoppas innerligt att hennes så goda aptit mycket snart kommer tillbaka för hon behöver verkligen sin mat så inte de 7 valparna äter upp henne.

Annars mår Klinga jättebra. Hon är världens bästa mamma och hon är så enormt lugn. Igår kom Frigg och India in i sovrummet. Klinga bara kastade en lite trött blick på dem men sa inte ett enda ljud. Det kommer gå så smidigt så när de små ska introduceras i stora hundflocken.

Igår hade jag besök av två av mina "valpmorskor". Jag fick hjälp med att ta lite nya bilder på valparna och jag kommer efter bloggandet lägga in de på var och en valps sida (Tidigare kullar/HarryPotter-kullen). Där kan du också följa viktökningarna. Jag fick också tillgång till en film som de satt samma efter valpningen.

Minstingen i kullen var minst när hon föddes och hon är fortfarande minst. Det är en helt otrolig storleksskillnad på lilla Lilly (neon) och hennes syskon. Men Lilly mår som den prinsessa hon blir behandlad som. Hon läggs ständigt först till på bästa spenen med min hjälp. Annars sover hon lugnt mellan matningarna och hon är otroligt snabb till att hitta ny spene i pausen mellan mjölksläppen. Hon mår med andra ord toppen trots sin litenhet.

Ja i morgon blir den en hel vecka gamla. Detta märker jag bl a på att tiden ökat lite mellan matningarna. I natt har jag fått sova 1,5 timme i stöten mot de tidigare 1 timme i stöten. Klinga har också börjat lämna sina valpar mer. Hon matar och pysslar om för att sen vilja gå ner till familjen och övriga hundflocken.

Så här lugnt är det vid matbaren nu när den goda mjölken rinner till. När det tar slut i spenen blir det ett herrans liv och det ser ut som "hela havet stormar" i letningen efter en ny god spene. Man kan absolut inte ha samma spene under hela matningstillfället.

Ännu finns det 1 hane och 2 tikar kvar att tinga i denna valpkullen. Är du intresserad så hör av dig till mig via mail med en beskrivning av dig själv, familjen, hur ni bor och hur ert/ditt liv med valp kommer se ut (enligt planerna). Vilken av valparna som är ledig vet jag inte idag då vi avvaktar till valparna är ca 3 veckor med att fördela dem till familjerna.

info@ligtschapskennel.com

Jag vill avsluta dagens skrivande med en liten varning jag fick som meddelande!

 

En bekants hund har dött i Leptospiros. En ovanlig sjukdom men som har börjat öka i Trelleborstrakten nu. Och eftersom den sprids med gnagare kan det nog gå fort tills det finns här. Så vill bara varna och du får gärna skicka det vidare. http://www.sva.se/djurhalsa/hund/infektionssjukdomar-hund/leptospiros-hund

Glömde nästan visa hur "duktig" Heidieh är på agilitybanan. Här tävlar hon med sin medtävlare Sofia. Sofias ord: Vi har i alla fall kul :-D

Klockan går och jag måste börja ta tag i dagen. Huset ska städas och ikväll blir det kräftskiva som födelsedagsfest för kära maken som fyllde år i tisdags. Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0