Mjölk?

Man brukar säga att förstagångstikar inte får igång mjölkproduktionen förrän valpningen är i gång. Klinga är förstagångstik och hon verkar inte ha läst regelboken tillräckligt noga.

Idag är vi på dygn 54 i dräktigheten. Det är alltså 9 dagar kvar till beräknad valpning (63 dygn från parningsdag 1). Om man läser en bok som handlar om valpning kan man läsa att en förstagångstik oftast får igång mjölken i samband med valpning. I går satt jag i soffan och klappade Klinga på magen, vilket hon tycker är väldigt skönt. Klämde lite på en spene på det gigantiska juvret och det kom MJÖLK. Men det bör i alla fall inte börja produceras mjölk tidigare än 1 vecka innan valpning. Så vad betyder nu det här då? Kommer hon hinna valpa innan vi måste åka iväg till Fagersta och dotterns bröllop?

 

Planen är att vi lämnar hemmet tidigt på torsdag morgon och då är Klinga på dygn 58, vilket är helt ok att valpa på med tanke på valparnas överlevnadschans. Om det skulle bli så har jag goda planer. Jag hoppas dock att hon inte valpar före dygn 62 då jag är tillbaka i hemmet. Som du säkert förstår så har jag fixat backup, en backup som varit mig otroligt behjälplig vid några tidigare valpningar och som jag litar 100% på. Denna backup fixar det här precis lika bra som jag. Men givetvis hade jag allra helst själv varit med på älskade Klingas valpning och givetvis vill jag absolut vara med på dotterns underbara bröllop. Kan man klona sig? Kanske bättre planering nästa gång? :-D

Klinga är en rolig hund. Hon har lärt sig att efter att jag mätt hennes mage får man lite skinka o dyl från frukostbordet. I morse kom hon fram till mig och ställde upp sig i väntan på att jag skulle ta fram måttbandet. Jag gjorde så och Klinga fick en stor ostbit som belöning. Midjan har samma mått som igår men magen har ökat ytterligare 1 cm.

Det är full rulle i den dräktiga magen. Hela magen hoppar runt och det sparkas och snurras runt hej vilt. Det är så härligt att känna valparna röra sig. De kan röra sig hur mycket de vill men måtte de stanna kvar till helst 9/8 för då föds de på D födelsedag. Hade varit häftigt.

Dags att hänga ut tvätten så det kan börja regna :-) Får också bli en städning av övervåningen och sen får vi se hur resten av dagen kommer se ut.

 

Önskar dig en trevlig söndag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    Sofie (torsdag, 20 maj 2021 09:42)

    Hur lång tid tog det sen tills valparna föddes? Nyfiken!