Tillbaka på svensk mark.

Hela fredagen var resdag för mig. Steg upp lagom i tid för att ta en dusch, äta frukost och packa för att sen få skjuts till flygplatsen i Oslo. Sex timmar senare var jag tillbaka på svensk mark efter en lugn och behaglig resa. Snacka om stor lycka när jag kom hem. Hundarna överföll mig med viftande kroppar och glada gläfs.

Det blev en god middag tillsammans med D och A. När vi ätit berättar D att han har en överraskning för mig. Bara till att klä mig fint så kom dottern och hämtade oss. Jag, D och mina föräldrar åkte till sommarfest i Skarhult där mina stora favoriter spelade, Perikles. Oj, vad kul vi hade och oj vad jag är trött idag. Idag blir det vila tillsammans med familj och hundar.

Den norska lilla familjen mår bra. Fick precis rapport från matte Hanne. Snälla Sussi tillåter att familjens andra hund snusar på valparna, vilket är väldigt ovanligt när valparna är så här små.

 

Helt otroligt att det blev 5 tikar. Inte en enda hane kom till världen denna gång. 5 fina tikar med mycket svart.

 

Här kan du följa valpkullen: http://www.happyschaps.com/

Min egen lilla goa fina dräktiga Klinga mår toppen. Idag är hon på dygn 53 och magen växer så det knakar. Igår var hon iväg och fick sin sista Herpesvaccinering och vågen visade på en ökning om 2,5 kg.

  • mage: 66 cm (total ökning 8 cm)
  • midja: 65 cm (total ökning 12 cm)
Klinga dygn 53
Klinga dygn 53

Vecka 8 (dag 50-57)

 Fostret är färdigbildad och kan nu kännas, fostrens hjärtslag kan höras och man kan ibland se hur de rör sig. 

 

Tiken är nu mest besvärat av sin vikt och sitt omfång och skall i denna period vänjas vid sin valplåda. Mjölkkörtlarna är spända och fulla med mjölk. För tik som får sin första valpkull kommer troligen mjölken i samband med valpning.

 

50:e dagen

107 mm. Kroppen är välproportionerad. Förbening av de sista benen i skallen, ambolten i mellanörat och centrum i virvlarna.

Nu kan man (om man har tur) höra valpens hjärtljud om man lägger örat mot tikens mage. Lite beroende på hur valpen ligger. Hjärtslagen ligger på ca 200 slag i minuten. Man kan höra dom som små tickande ljud. Mjölken börjar nu produceras hos tiken.

 

55:e dagen

 

 

 

 

144 mm. Alla mjölktänder är förkalkade och nedre molar förkalkas (permanent tand), likaså sköldkörteln, sacralben 1 och 2 (korsben), alla revben, virvlar och centra.

OMPLACERING!

Fick ett tråkigt meddelande när jag öppnade datorn denna lördagsmorgon. Det var från underbara Charlie´s matte som meddelade att familjen var tvungen att omplacera honom då ena dottern visade allergi mot hund på tester. Så här skriver matte:

Charlie är den helbruna valpen.
Charlie är den helbruna valpen.

Han ÄLSKAR barnen, och verkar tro att han är ett precis som dom. Han är jätteduktig på att vara själv när det behövs (även om han är mindre bra på att inte plocka isär föremål som ligger i "fel höjd")och skäller inte längre.. han nafsar fortfarande lite framförallt mina händer och fötter, men även när han blir exalterad med människor han tycker mycket om. Han är den gosigaste, keligaste och mest närhetssökande tokhund jag någonsin träffat, och detta gäller även när han varit hos vänner över dagen eller så. Han är väldigt lydig om man är bestämd, som Niklas eller Mormor, där nej är nej. (Jag är juh trots allt mamman...) Han har en galen respekt för vår 3åring, vill ligga intill henne när hon tittar på tv, och tröstar henne om hon är ledsen.. där hon är, är även han! Så jag är övertygad om att det är i en barnfamilj han hör hemma framförallt.. Han går med på dusch, ävfn om han inte är direkt överlycklig, och älskar diken och pölar ute.. Han väcker mej på morgonen när det är dags för frukost, men anpassar sig helt efter var han är. Han tycker spår är jätteroligt, och ÄLSKAR godis.. (och baconost, efter sin lilla weekend hos brorsan).. Han tillåter att man borstar, även om han inte ser ut som att det är det han helst gör, han har precis fått Bravecto som ska hålla i ca 12 veckor, och har innan dess varit en liten fästingmagnet.. Han har en viss förmåga att släpa rumpan i backen, vilket då varit svullnad kring analkörtlarna, men dem har jag själv tömt, sen är det bra igen.. Hans päls såg ut att blekna något, men underpälsen är väldigt mörk.. blonda stänk på tassar och kring nosen, och "Gandhis vita fläck" börjar växa fram strax ovanför svansroten ut på svansen.. Mitt hjärta brister av bara tanken på att vara utan honom.. men Jag måste vara mamma först och matte sen..

Är du intresserad av att ge honom ett kärleksfullt och varaktigt hem är du välkommen att höra av dig via mail info@lightschapskennel.com

Dags att ta tag i dagen. Önskar dig en trevlig lördag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0