Kan det vara på G?

Tidig morgon och jag blir väck utav en trampande och gnällande Sussi. Har hört att det är så hon påtalar uppmärksamhet när det är något hon vill. Klappar på bädden, kom upp i sängen? Nej, det är inte det. Gå ut? Ja, det där ville hon visst.

Idag är LS Sussi på dygn 61 och det verkar som att det blir det dygn då hon kommer föda sina valpar.

 

Hela gårdagen gick åt till att vila och vila för hennes del, detsamma för min faktiskt. Hon sov lite här och där och jag satt i solen och läste min så spännande bok "Barnbruden" av Anna Laestadius Larsson. Handlingen utspelar sig i det svenska kungahuset år 1774 (tror jag årtalet är) och fy bubblan vilket liv folket levde. De klädde sig fina och var så mycket men hygienen, urk... Nåja, jag rekommenderar den verkligen. Nyligen kom del 2 ut som heter "Pottungen" och den står på tur för läsning.

 

Morgonen började som sagt runt 8 när Sussi väckte mig och bad om att få gå ut. Där ute åt hon gräs som värsta hästen för att en liten stund senare kräka upp alltihop tillsammans med galla från en tom mage. Kräkning är ett bra tecken på att valpningen har satt igång.

 

Matte hanne berättade att hon tagit tempen vid 5.30 och då visade den 36,8. Tror inte det var botten utan jag tror den kommer pendla upp mot 37,5 som den visade när jag tog tempen vid 8, för att sen dala till under 36,5. Hon visade ingen frossa, så som sagt, jag tror vi är på G men det blir värkarbete hela dagen för att sen välkomna valparna till världen mot sen kväll/natten.

 

Ända sedan jag kom hit i fredags har Sussi ätit vad jag bjudit på med god aptit. I morse gav jag henne en bit ost men nä, det där ville hon inte ha. Ytterligare ett tecken på förestående valpning.

 

Det blir en spännande dag och jag kommer skriva när det händer något att skriva om så håll dig uppdaterad om du är intresserad av hur det går.

 

Ha en god onsdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0