Denna eviga väntan.

Det finns nog inget annat som är så jobbigt som de sista dagarna i väntan på att en valpkull ska anlända. Man letar hela tiden tecken på att det är på gång och man är så låst i sitt hem.

Idag är LS Sussi på dygn 60. Valparna är levnadsdugliga från dygn 57/58 och en dräktighet kan vara ända till dygn 63 + några dygn till ev. Man räknar från första parningsdagen men allt hänger på när äggen blev befruktade, vilket sker under ett par dagar. Många tror att valparna därmed har olika åldrar i magen men så är inte fallet eftersom äggen väntar in varandra innan celldelningen börjar.

 

Det är stor skillnad på Sussi från igår till idag. Igår tiggde hon mat från oss, idag tittar hon knappt åt oss när vi äter. Sin egen mat är hon inte alls intresserad av men bjuder vi och lockar kan hon ta en tugga av skinkan eller annat köttigt.

 

Jag tror inte vi får välkomna några valpar till världen idag men som läget är nu tror jag att det blir under morgondagen.

Här hittar du Sussi´s hemsida från hennes kennel: http://www.happyschaps.com/

Pratade med älskade D i telefon igår kväll. Han saknar mig och undrar när jag åter sätter fötterna på svensk mark. Ja, det kan man ju undra då jag inte kan åka härifrån förrän valparna har kommit. Det är inte bara att sätta sig i bilen när det är dags då det är ganska långt till Oslo/Norge. Nä, vi får vara utan varandra ett par dagar till. Idag och i morgon gör inte så mycket då det är arbetsdagar för honom men på torsdag börjar han äntligen sin semester. Som vi ska njuta när jag är tillbaka hemma.

Hur går det då med min egen dräktiga Klinga, som är syster till Sussi? Idag är hon på dygn 49 och enligt rapport hemifrån mår hon mycket bra. Hon är pigg och glad och äter som en häst.

 

Jag har bett familjen mäta hennes mage och midja idag och de ska också börja ge henne foder för dräktiga tikar. Här sitter jag i Norge och ger stränga order :-) Gör si och gör så....

 

 

Vecka 7 (dag 43-49)

Under denna vecka växer kroppsbehåringen ut, och färgmarkeringen ska kunna ses.
Tassarna och trampdynorna är nu färdigbildade.
Fostret liknar nu den färdiga valpen, men kan inte överleva utanför livmodern.
Från detta tidpunkt är det egentligen bara storleken som ändras.
Förbeningen i benen är nu så långt framme, att man från dag 48 kan se fostren på röntgenbilder.
Det är nu för första gången i dräktigheten möjligt att känna se fosterrörelser och ibland se det till och med.
Tikens buk är i de flesta fall tydligt förstorad,
 Om det bara är en el två valpar så dröjer det kanske ytterligare en tid och mjölkproduktionen har börjat.

Fostren känner nu av om du klappar på tikens mage.

45:e dagen

 

86 mm. Färgmarkeringar börjar synas och pälsen växer ut. Tassarna och trampdynorna är färdigbildade. Förkalkning av de nedre premolarerna. Vidareutveckling av kotorna i ryggraden och bäckenet.

Oppps, tog tempen på Sussi nu. 37,0 visade den så det går neråt. Dock vet jag att den kan pendla så här upp och ner under ett par dagar men jag tycker hon ser väldigt påverkad ut.

Lite fikadags så man är redo om det skulle köra igång.

Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0