Man ska inte skoja om saker.

Jag och min kära svärmor packade min resväska denna fredagsmorgon. Jag packade inför en resa till Oslo där jag ska agera "valpmorska" inom några dagar. Vi skojade om vart jag skulle lägga mina "valpningssaker" och vi diskuterade om vi skulle lägga det i handbagaget eller resväskan.

Det tog hela 55 minuter att flyga till Oslo från Köpenhamn. Vi hade medvind så vi svävade fram. Jag tog en macka och en öl på flyget och jag han knappt svälja sista tuggan och klunken förrän vi var framme. Snabb och enkel resa.

 

Väl framme var det dags att hämta ut mitt bagage. Jag hade en order att fixa innan jag gick fram till rullbandet, men då det brukar ta sin lilla tid innan väskorna kommer var det lugnt. Jag handlade och kollade av vilket band väskorna skulle hämtas från. Band 9 var mitt band.

 

Jag och många andra, bland annat min "stolsgranne" stod där och väntade, väntade, väntade och åter igen väntade. Vi väntade i 1,5 timmer!!! Då kom plötsligt hans väska och trots att det stod åtskilligt många människor runt mig kände jag mig ensammast i världen.

 

Jag gick bort till Tax Free för att fråga vad man gör om ens väska inte dyker upp på bandet. "Gå dit och dit, sväng höger, vänster och leta efter skylten från ditt flygbolag". Jag hittade och damen knappade in mitt bagagenummer på datorn. Jag har aldrig varit så noga med de här bagagelapparna då bagaget alltid kommit fram. VAD SKULLE JAG GJORT IDAG OM JAG INTE TAGIT HAND OM LAPPEN? Av någon konstig anledningen hade MITT bagage hamnat på band 5 istället för band 9, vilket ligger i helt andra änden av flygplatsen. Hur i hela friden gick det här till? Tar man inte alla väskor från ett flyg och slänger (ja jag såg både buckliga och söndriga resväskor i jakten på min egen) på samma band? Hur kan en eller några på helt annat band???

 

Jag kan inte beskriva den oro och den ångest för min försvunna väska. Hur kunde vi stå där och skämta om ett försvunnet bagage denna morgon? Jag har alltid sagt att jag tror på ödet. Det var mitt straff för att jag skämtade om en så viktig sak och för att jag är så slarvig med kvitto mm.

 

Håll reda på era bagagekvitto om ni ska flyga. Det är guld värt!

 

Natti natti säger jag från ett varmt Oslo/Norge.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0