På resande fot och valplek.

Det har varit tunt med blogginläggen under helgen och igår. Jag har inte haft den minsta lilla skrivarlusten. Inte ens haft lust att öppna upp datorn. Men idag kom lusten tillbaka.

Igår var det måndag och mycket mer om den dagen pratar vi inte, förutom kvällens underbara valpkurs.

Vi började kvällen med att introducera valparna i spår. Stoppade lite godis i en snusdosa samt i fotstegen och så fick valpen själv fundera ut vad den skulle göra. Det här tog verkligen musten ur dem.

Därefter tränade vi följsamhet på "babynivå".

Valparna fick testa agilitytunnel samt balans på en stock. Kvällen avslutades med den härliga och så otroligt viktiga valpleken. Med i leken fick LS Yoda och LS Akilles, våra passehundar, vara.

Idag är det tisdag och ikväll är det åter dags för valpkurs, denna kväll är vi i Tygelsjö och ungefär samma övningar står på schemat.

Idag är jag hemma men i morgon tar jag med Svärmor på sjukbesök samt övernattning hos hennes kusin. Ska bli trevligt.

 

Därefter sover jag hemma 1 natt för att på fredag sätta mig på flyget från Köpenhamn till Oslo. Klingas syster ska ha valpar och jag har lovat att hjälpa till. Hem åker jag när valparna har kommit till världen.

 

Det är en tid av resor som ligger framför mig. Någon vecka efter att jag kommit hem från Oslo är det dags för nästa resa. Då bär det iväg till Fagersta för att se vår underbara dotter gifta sig med sin fina goa sambo. Vilken upplevelse!

I lördags var det dags för hennes livs överraskning. Jag, min mamma, hennes syster och goa vänner hade planerat hennes livs möhippa och vilken underbar dag/kväll vi hade tillsammans.

Klinga, dygn 42.

 

Hon är fortfarande hur pigg och glad som helst. Inte speciellt lekfull med vännerna men gör gärna en och annan rusning ute på ängen. Denna lilla tjej är snabb som en vessla.

  • mage: 62 cm (total ökning 5 cm)
  • midja: 60 cm (total ökning 7 cm)

Tycker hon ökat lite i omfång och gick in och kollade på Friggs mage/midja på samma dygn. Frigg hade ökat 9 cm om midjan och 4 om magen. Frigg fick 9 valpar så detta bör stämma ganska bra om Klinga nu väntar 6 valpar.

40:e dagen

65 mm. Bukhinnan vid naveln växer ihop. Höftbenet är komplett brosk bildat, men dess ledskål bildas inte förrän flera veckor efter födseln.

 

Från 42:e dagen kan man röntga tiken för att konstatera dräktighet.

Börjar förändra sig i riktning till han el hon kön.

 

42:e dagen

 

Klorna bildas.

Från idag kan man göra röntgen för att se hur många valpar som finns i magen - jag är sjukt sugen men känner att det är onödigt. Vill inte utsätta henne för den stressen bara för att stilla min egen nyfikenhet.

I morgon går vi in i vecka 7 i dräktigheten. I slutet av den veckan bör man kunna känna lite fosterrörelser. Det är så himla mysigt att sitta där med handen på magen och känna hur de små parvlarna kravlar runt där inne.

Nu är det dags att avsluta här. Bilen ska packas med skräp för en vända till "tippen". Det ska handlas och massa ärende ska fixas innan det är dags att fixa middag och sen ge oss iväg för kvällens kurser.

 

Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0