Försvinnande gott.

Det gäller min frukost. Den var så god att den försvann i ett nafs. Inte blev jag heller mätt.

Köpte en sådan här igår (med namnet Helgskinka) för att ha till gårdagens middag. Det blev en hel del skivor över som jag såg fram emot att ha på mina 2 frukostmackor. Efter en hemsk natt såg jag fram emot denna goda frukost.

 

Åt 1 underbart god skinkmacka för att sen göra ett toabesök. Aldrig någonsin att våra hundar rör det som står på bordet om vi lämnar det. Men denna morgon var tydligen skinkan försvinnande god för plötsligt hörde jag en duns och Frigg och Akilles lek tystnade. Hmmm, när det är tyst ska man göra en kontroll! Jo då, den där Helgskinkan var tydligen så lockande så någon kunde inte låta den vara orörd på bordet. Det blev bara en underbar skinkfrukostmacka till mig och här sitter nu stackars jag och känner mig lite småhungrig. Under bordet ligger ett gänga mätta och nöjda hundmagar.

Tygelsjö Gård, Tygelsjö (strax utanför Malmö)
Tygelsjö Gård, Tygelsjö (strax utanför Malmö)

Vilket väder vi hade igår. Regnet öste ner och då och då for Tor i sin vagn över himlen. Jag såg inte fram emot att hålla valpkurs utomhus igår kväll. Men ännu en gång hade jag tur.


Regnet öste ner när vi körde på motorvägen mot Tygelsjö och kursen. Det regnade så mycket att vi bara kunde hålla 80 km/h. Jag hade packat med mig tjocktröja och regnkläder och på fötterna hade jag feta vattentäta kängor. När vi närmade oss Malmö började det dock tändas ett litet hopp, molnen började skingras på himlen. När vi kom fram till kursplatsen var det strålande sol och 21 grader varmt. Där stod jag med mina feta kängor och regnkläderna hängande på armen. Snopet men underbart.

 

Frågade några deltagare från Malmö hur vädret varit under dagen. Strålande vackert, fick jag till Svar. Har vädergudarna något emot Eslöv eller???

Finns det något värre än sådana här när man ska sova om natten? Vi hade 1 i sovrummet och denna 1 har irriterat mig större delen av natten. Då jag har, åter igen, extremt ont i ett av mina revben hade jag svårt för att röra mig i sängen och ännu värre för att ta mig upp och ner. Jag kunde alltså inte ta kål på den här 1 och jag tyckte det var synd att väcka D. Äh, jag somnar ifrån den, tänkte jag. Tji fick jag för varje gång jag slumrade till kom den där 1 och klättrade på någon kroppsdel som var utanför täcket. Om inte 1 var där och klättrade hade jag så ont så jag inte kunde somna för det. Denna natten har inte varit den bästa m a o. Nu sitter jag här trött, har ont och fick inte den frukost jag önskade mig. Men humöret är på topp för SOLEN SKINER! Idag ska det minsann inte regna säger SMHI.

Lilla fröken Klinga, som väntar sin första valpkull tillsammans med holländska Joey, är idag på dygn 36. Magen har nu börjat öka i omfång från dag till dag.

 • mage: 63 cm (total ökning 5 cm)
 • midja: 58 cm (total ökning 5 cm)

Nu är hon inte längre så intresserad av att busa runt med kompisen Stella. I morse blev hon riktigt irriterad på henne när hon kom fram. Nu tror jag att Klinga vet att hon har bebisar i magen och att man framöver måste vara försiktig. Är det mycket bus drar hon sig gärna undan.

 

Maten går fortfarande ner med mycket god aptit. Hon äter Royal Canin Medium Junior blandat med Musch färskfoder men snart ska vi gå över till Royal Canins Birthprogram.

 

Vad händer i magen?

35:e dagen

35 mm. Ögonlocken utvecklas. Bröstbenen växer ihop i mittlinjen. Förbening vid tinningen/ögat/tårkanal och skuldra. Förbening av 2-13 revben i mittaxen.    

Den 35:e dagen markerar slutet på embryoperioden, den första dräktighetsfasen. Organen börjar nu ta form och embryona kallas foster även om de inte är fullt utvecklade. Under fosterfasen och särskilt från och med den 40:e dagen ökar fostren i vikt med 3/4 av födelsevikten. I  femte veckan börjar fostren bli så stora att livmoderhornen *måste lägga sig till rätta* i bukhålan, vilket medför att dom trycker på de övriga inre organen, bland annat magsäcken, vilket återigen kan ge lite illamående under några dagar.  

 

Vecka 6 (dag 36-42)

 

 

Öronsnibbarna och ögonlocken växer och täcker i slutet av veckan örongång och ögon. De yttre könsorganen 
börjar förändra sig i riktning till han- och honkönsorgan..I början av veckan skiljs tårna helt, och i slutet av veckan bildas klorna. Morrhår börjar växa ut.Tarmsystemet lämnar navelsträngen och befinner sig nu placerad i bukhålan.Hos tiken ses en svag rosafärgning av bröstvårtorna, och beroende på antalet  valpar i livmodern vill buken tillta lite i omfång. 

 

37:e dagen

47 mm. Förbening av occiput, första revbenet, 1-4 halsvirveln, ben i mellanfoten och höftbenets mittaxe.

 

/http://linus-buffa.webs.com/fostretsutveckling.htm

Dags att ta tag i dagen. Eftersom det inte regnar ska jag idag byta sängkläder och tvätta (dock brukar det ju regna när jag hänger ut tvätten). Ikväll ska jag följa med D för att delta med Akilles på hans valpkurs i Sjöbo. På tal om valpkurs...

Vecka 34 startar vi på Bonizas Hundskola igång en ny omgång kurser.

Du hittar oss i

 • Eslöv (Ljushem 3, längs väg 113 mellan Eslöv och Höör)
 • Sjöbo (centrala Sjöbo)
 • Tygelsjö (Tygelsjö gård, strax utanför Malmö)
 • Lund (Borgarparkens Bygglek, Norra Fäladstorget)

Du hittar olika kurser på de olika platserna:

 • valpkurs
 • Fortsättningskurs 1
 • Fortsättningskurs 2
 • Nybörjarkurs
 • Tävlingslydnad
 • Agility
 • Kantarellsök
 • Nosaktivering

Är du intresserad? Kika in på www.bonizashundskola.com

Ha en bra onsdag (vi närmar oss helgen med stormsteg <3)

Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0