Vilken tur!

Det är något med mig och att hänga tvätt ute för att torka. Det slår aldrig fel! Det kan vara strålande solsken, jag hänger ut tvätten och vips så öser regnet ner. Jag gjorde ett försök igår och det gick som det alltid går, tvätten fick plockas ner i ett huj halvtorr. Men jag hade i alla fall tur i går kväll...

Jag och India tränar tävlingslydnad för något år sedan.
Jag och India tränar tävlingslydnad för något år sedan.

Igår kväll var det dags för valpkurs omgång 3 här hemma på vår egen träningplats, Eslöv. Ca 1 timme innan det var dags att starta regnade det som sagt men lite innan kursstarten blev det uppehåll och SOL! Tänka sig men detta väder hölls i sig i hela 1,5 timme då vi tränade sitt, sitt kvar, "filten" och gjorde en massa roliga inkallningsövningar. Kursdeltagarna åkte hem, jag och D satte oss i uterummet och det BÖRJADE REGNA och det regnade inte lite. Vilken otrolig tur vi hade med vädret :-)

 

När vi har valpleken delar vi upp gruppen i 2 delar. Grupp 1 är de mindre hundarna som har en ganska lugn lek. Grupp 2 är de lite större raserna med mycket vild lek. Igår fick duktiga Heidieh komma ut och styra upp leken så den hölls på en lagom nivå. Hon är helt otrolig på detta jobb denna underbara hund.

Tyvärr blev det inga bilder igår då mobilen dog. Jag hade glömt att ladda under dagen och manicken jag köpt för att kunna ladda med hjälp av solceller fungerar inte. Dock är det bra om man läser bruksanvisningen när man köper nya saker. Tydligen ska den laddas upp via sladd innan man använder den utomhus första gången. Dock fick jag ingen sladd med :-( Inte alltid lätt att göra som bruksanvisningen anvisar.

Vaknade av mig själv denna morgon och tittade ut. Det var sol! Snabbt som ögat svingade jag de lurviga över sängkanten och tog ut hela goa hundgänget. Det blev en morgonpromenad i solsken vilket inte var igår. Jag njöt och hundarna njöt.

Hade som sagt tur i går kväll men enligt väderrapporten för kvällens väder lär jag inte ha lika tur. Det är valpkurs i Tygelsjö kl 17.30 och enligt SMHI ska det regna hela eftermiddagen och hela kvällen. Ikväll lär det bli inomhus igen suck. Jag trivs bättre utomhus men det är skönt att slippa bli blöt. Är man trött på det här vädret???

Nu är det slutsvamlat. Nu ska jag försöka få den halvvåta tvätten torr. Får väl bli lite torktumling på den. Inte ska man behöva använda tumlaren när det är sommar! Vad är det vädret inte har förstått?

Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0