En vanlig lördag.

Äntligen är det åter igen helg. Tänk om det kunde vara helg varje dag, men då hade det ju inte varit helg. För att det ska bli helg måste det först vara vardag, eller? Idag är det lördag och denna lördag är en helt vanlig lördag. I alla fall ännu så länge...

Denna lördag väcktes jag och D utav sonen som undrade ifall vi tänkt sova hela dagen. Han skulle faktiskt vara hos en kompis kl 10.00 och nu var klockan 9.30. Oj, har vi sovit så länge??? Bara att svinga benen över sängkanten. D tog valpen Akilles, Klinga, Kiwi och Kokos med sig till skogen för lite gytjebad. Själv satte jag igång frukosten, eller man kanske kan säga brunchen med tanke på vad klockan var.

I eftermiddag får vi besök av långväga kommande valpköpare som vill träffa Klinga och våra andra hundar. Nu har vi ju inte så många hundar hemma så de får träffa henne och "passehundarna". Vad resten av dagen kommer bestå av har jag ingen aning om i skrivande stund.

Dräktiga Klinga, dygn 32.

Klinga mår toppen. Äter som en häst och hänger gärna med på promenaderna.

 

mage: 60 cm

midja: 55 cm.

 

Det ökar sakta men säkert runt midjan.

Vecka 5

 

Under vecka 5 formas ögonlocken och morrhåren och ögonfransarna anläggs.
Örsnibbarna växer, så de nästan täcker örongången. Bröstvårtor och de yttre könsorganen börjar utvecklas. 
Valpfostrets tassar börja forma sig, som senare blir till trampdynor och tår.. Omkring dag 33 stängs gommen, så efter detta datum kan inte längre gomspalt uppstå.. Tarmsystemet som fortfarande är i navelsträngen börjar nu att bildas.

Överhuvudtaget är det den mest riskfulla tiden där kemikalier och andra saker kan skada fostret, nu över.

Här börjar också tarmsystemet att bildas, som på detta stadium fortfarande är i navelsträngen.
Dräktigheten kan inte längre kännas, men ultraljudsskanning är den mest använda metod från nu och till fostret kan påvisas med röntgenbilder. Tiken vill möjligen först nu visa de första tecken på dräktighet med ett ändrat beteende, men buken har ännu inte ändrat form

Nu har de här småttingarna varit i världen i 2 dygn. Mamma mår jättebra liksom bebisarna. De har nu nått sin födselvikt och matte kan äntligen koppla av.

 

Följ gänget på mattes blogg: http://cockerlove.blogg.se/

Frukosten ska bort och jag ska ta mig till affären för att hämta ut lite paket och inhandla kvällens middag. Önskar dig en trevlig lördag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0