Flitig

Gårdagens aktivitet lönade sig absolut. Morgonens vikt visade på -0,3 g från igår morse. Inte mycket men alltid något men fortsätter det i samma takt bör jag ha tappat 1,5 kg till nästa måndag. Dock är det lite för mycket för kroppen och innan måndag är det helg, dvs lite vin och gott på bordet. Blir det 1 kg på en vecka är jag supernöjd.

Det är alltid jobbigt första dagen man inför en förändring. Att hela tiden tänka på vad man äter men framför allt att man tänker på att förbruka mer än vad man stoppar in.

 

Jag kände mig väldigt rastlös igår och hade massor av energi att göra av med. På morgonen tog jag den sedvanliga morgonrundan runt våra ägor, på eftermiddagen kröp det i kroppen, packade in de vuxna hundarna i bilen och for till "storskogen" där vi avverkade 37 min rask skogspromenad tillsammans.

 

På kvällen var det dags för den mysiga valpkursen och tyvärr glömde jag att ha mobilen på mig så där stämmer inte tid för aktivitet och steg men dagen slutade ändå i hela 7892 steg, jag som normalt knappt kommer upp i 2000 steg.

 

Rastlösheten fortsatte och efter kursen åkte jag iväg för att lämna hundmat till en vän och därefter hämta hem sonen. Sen satte vi oss i soffan och såg en fruktansvärt bra film. Gillar du spänning ska du absolut se "RESTORATION". D var supertrött men han fick absolut inte lämna mig ensam där i soffan.

 

Efter all denna aktivitet borde jag vara supertrött, vilket jag var, men jag kunde absolut inte somna. När ja väl somnade drömde jag onda, stressade drömmar för att sen åter vakna. Har nog inte blivit så många timmars sömn för mig inte.

 

Hoppas denna dagen känns lugnare och att jag kan koppla av när det är dags för att sova. Eller kanske blir det ingen sömn då jag lovat att hjälpa till vid en valpning. Detta bör absolut vara på G då det är dygn 63 i morgon. Kanske är det därför jag känner mig så rastlös... den eviga väntan.

Ja, måndagen blev en aktivitetens dag för mig men även för hundarna. I går kväll låg alla de vuxna hundarna runt oss i vardagsrummet och snarkade för fullt, valparna sov i hundrummet.

 

Valparna fick vara med en liten stund på valpkursen då jag fick valpköpare på besök. Jag lämnade över de 2 små till dem, tänkte att de kunde ju testa hur det kommer bli när de börjar på valpkurs :-) Efter en stund blev småttingarna trött och fick gå tillbaka in i huset. Dock fick de åter komma ut när det var dags för den obligatoriska valpleken.


Det var förutom alla kursdeltagaren 3 syskon och 1 schappe från kennel Twinflowers som busade runt och hade hur kul som helst. Denna nyttiga leklära som pågår upp till att valpen blir ca 16 veckor. Lekläraperioden då valpen lär sig allt den behöver kunna i vuxenlivet genom att slåss, jaga, attackera, försvara sig med hjälp av andra valpar.

För ett bra tag sedan hämtade jag en affisch ur en hundtidning och klistrade upp på väggen. Denna säger så mycket om valpen/unghundens ålder och via den kan vi lätt förstå varför hunden gör som den gör i de olika utvecklingsperioderna. Det är ganska svårt att läsa här på bilden så du kan hämta via pdf..

Hämta
valpen ålder.pdf
Adobe Acrobat-dokument 629.6 KB

Avslutar med en liten påminnelse till alla i Litorekullen!

Det är denna veckan dags för 12-veckors vaccinering! Glöm inte att ta med vaccinationsintyget till veterinären.

 

Önskar dig en trevlig tisdag.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    Kerstin (tisdag, 05 juli 2016 19:32)

    Läääängtar