Valpar bits!

Lördagen blev en väldigt lugn lördag trots det så tråkiga vädret. Solen lyste med sin frånvaro och regnet öste ner ända fram till runt 16-tiden. Jag och D åkte iväg för att handla och lufsa runt på City Gross under förmiddagen. När det väl slutat regna på eftermiddagen satt vi på uteplatsen och funderade på livet ihop med ett glas vin. I köket puttrade långkokskarotten med en underbart god lammgryta.

Jag lät grytan puttra i min CrockPot, Hög effekt i 4 timmar. Till detta hade vi kokt potatis. Mums filibabba. Idag ska vi grilla, hrmmm... Får se om det blir som i torsdags då jag stod under ett parasoll och grillade i ösregn. Jag hade bestämt mig för att grilla och då skulle jag grilla, så det så!

Det slog mig plötsligt i går eftermiddag att vi nu gått in i Juli månad - den stora sommarmånaden. Är det så här resten av sommaren ska vara? Om ja, då vill jag inte ha sommar. Sommar ska vara varm och solig, man ska kunna åka till stranden eller bada i poolen, kunna sitta ute om kvällarna och inta frukosten i trädgården. Denna helgen har man knappt kunnat vistats ute. Inte nog med att regnet vräkt ner, det är inte mer än 15 grader varmt.

 

JAG BLIR SÅÅÅÅÅ TRÖTT!!!

Det regnade i alla fall inte nu på morgonen så D tog alla hundarna (passar LS Pendo och Pepsi samt LS Litore Concha) till skogen under tiden som jag fixade frukost. Nu har de fått lite aktivering innan regnet åter igen kommer (enligt SMHI).

Valpen LS Litore Concha tränar framtiden på mamma Frigg.

När våra valpköpare kommer för att hämta sin efterlängtade valp går jag igenom allt jag kan komma på att gå igenom. Framför allt berättar jag om och om igen att valpar bits. Detsamma gäller på alla mina valpkurser. Jag berättar hur man avleder det genom att ge ifrån sig ett gällt skrik. Jag visar att det funkar. Jag berättar också att man står still och "dör" när valpen bits. Jag berättar också att valpar blir extra intensiva i sitt bitande om de är hungriga, nödiga eller övertrötta. Ändå tror jag inte man förstår HUR bitig en valp kan vara. Kolla filmen ovan. Här är det Concha´s mamma Frigg som får ta emot bitattackerna som valparna annars tar ut på familjemedlemmarna. Det här är en helt normal lek för en valp och valpar vet ingen annan lek. Man bits för att lära sig bithämningarna, döda sitt byte, slita sönder köttstycken, gå till attack, försvara sig själv osv. Att bitas är träning inför vuxenlivet. Att fya valpbitandet på olika sätt är detsamma som att plåga valpen. Det finns inte en chans för en valp att förstå att man inte får bitas. Tyvärr är människor så påhittiga när det gäller att få valpen att sluta bitas, usch och fy. Det vi människor kan göra är att byta ut oss själv mot en leksak, tuggben o dyl om vi vill delta i leken. Om vi inte vill delta i leken kan vi bara "dö", dvs bli helt stilla tills valpen slutar bita. En "död" leksak är ingen rolig leksak. Vi kan, som jag tidigare skrev, skrika liksom valpar själv gör när det gör ont. Vi måste göra som hundar gör i detta läget. En valp är som en bebis. Vi måste lära den på hundvis att det gör mer ont på oss människor när valpen biter oss. Vi måste LÄRA, inte bestraffa!

Dags att plocka undan frukosten, sen står det kamning av Klinga och Frigg på schemat.

 

Ha en bra söndag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    Ninna (söndag, 03 juli 2016 13:32)

    Super!