En bra start på dagen.

Haha, skrattar gott när jag öppnar upp så jag kan skriva ett blogginlägg. Tror gårdagens blogg går till världshistorien :-D Rubrik: Vad ska jag skriva om? och sen inget mer. Hur tänkte jag där?

Bara för att det var så dumt låter jag det ligga kvar :-) Har jag en dålig dag kan jag kolla på bloggen och få ett litet skratt. Kanske bara jag som tyckte det var skoj...

 

Hoppas jag tänker lite bättre idag och får till något som är värt att läsa, dock lite svårt att skriva med en frusen valp i knäet men allt går om man vill.

 

Innan jag skriver vidare vill jag göra dig uppmärksam på att jag bytt mailadress för all kontakt som rör Lightschaps kennel: info@lightschapskennel.com

Detta för att jag vill hålla isär Lightschaps Kennel och Bonizas Hundskola.

 

Så nu är det dags att tänka till...


Började denna fredagsmorgon med en härlig promenad i skogen tillsammans med hundarna. Vi tog bilen och for till den lilla mysiga Stehagsskogen. Det hade regnat under natten så marken var ganska lerig men vem brydde sig om det i denna grönskan? Hundarna var glada, jag var glad. Det var en bra start på en bra dag.

När vi kom hem serverades det frukost till både hundarna och mig. Har lite svårt för att få mat i lilla "Myran" som vi passar så igår köpte jag hem färskfoder som jag blandar i torrfodret. WOW! Nu går minsann maten ner i stora portioner, både valp och vuxna äter med god aptit. Själv åt jag en franskbrödsbulle med Rökt nötrulle och drack morgonkaffet. Ytterligare en bra start på en bra dag.

Blivande mamman Klinga och blivande pappan Joey.
Blivande mamman Klinga och blivande pappan Joey.

Det här fina föräldraparet är idag på dygn 24 i sin dräktighet. Klinga är fortfarande pigg och glad men igår tyckte jag mig se något som liknade lite illamående. Hon höll sig tätt intill mig och saliverade lite mer än vanligt. Kroppen såg lite hängig ut så jag tror hon var/är i just den där första illamåendeperioden som uppträder under vecka 3.

Dag 21 skapas muskler, ögonen har formats och är pigmenterade.

Dag 22 börjas bröstben bildas och frambenshandplattan.

Dag 24 börjar framtassarnas tår separeras, taktila (känselsinnet) bildas, läppfollikar bildas och bröstbenet börjar färdigställas. Ögonlock bildas.

Dag 25 är fostret på en medelstor hundras ca 2 cm.

Väl i livmodern fördelar de blivande fostren sig i livmodern och 17-21 dygn efter befruktning fäster de sig i livmoderväggen och en moderkaka utvecklas. Moderkakan går som ett bälte runt fostret. 
Genom moderkakan tillför tiken de näringsämnen som fostret skall använda i den kommande utvecklingen

Det händer mycket i Klingas mage nu. Har tagit måtten men de är oförändrade mot förra gången jag mätte, precis som det ska vara.

Kanske får vi besök av de här 2 härliga hundarna. Det är LS Pendo och LS Pepsi som är besök hos dottern under 3 veckor. När dotter åker på andra uppdrag passar vi dem hemma hos oss. Pepsi är syster till India och Pendo är son till Heidieh och från Solroskullen.

Det är fredag och på fredagar står det städning på schemat. I dag ska jag göra tvärtom mot vad jag brukar göra, jag ska börja med att städa ovanvåningen.

 

Önskar dig en trevlig fredag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0