Vad var klockan?

Vaknade med ett ryck och öppnade mobilen. Med kisande ögon (dålig lässyn) försökte jag se vad klockan var. Men lilla och stora visaren måste stå på fel plats! Stängde mobilen och öppnade igen...

När jag åter öppnade mobilen kom den digitala tiden fram... herre jösses! Klockan var 10.30! Hur kunde jag sova så länge? Inte svårt att förstå då jag ibland är den dummaste som kan gå i ett par skor.

 

Jag och D såg tv igår kväll och klockan blev runt 24 när vi väl kom i säng. Jag var supertrött men kunde inte slappna av och somna. Äh,  jag tar en sömntablett så jag får sova ut. Detta är 3:e gången i mitt liv jag intar en sådan. Jag är väldigt emot men läkaren som skrev ut tabletterna när jag mådde så dåligt pga min förra arbetsplats bedyrade att det var helt ok. Dock talade han om för mig att man ska inta tabletten ca 2 timmar före planerat sänggående, inte när man går och lägger sig och klockan är över 12 på natten!

Men eftersom jag är som jag är tyckte jag att det kan väl vara ok. Jag låg där och vände och vred mig och väntade på att tabletten skulle börja verka, kände hur det stilla kröp i hela kroppen. När jag somnade har jag ingen aning om men jag sov ända till klockan 10.30. Åt helsike för länge enligt min plan för dagen. Det står ju så mycket på min agenda.

 

Jag antar att jag sov så här gott tack vare tabletten men också för att jag verkligen tog tag i saker igår som hängt som ett ok på mina axlar under ganska lång tid. Saker jag tycker är fruktansvärt tråkiga och som inte ger mig någon positiv energi.

Första händelsen på dagen är förstås intaget av min sedvanliga frukost samt en blogg till det. Runt middagstid får jag besök med avlämning av liten Litore Concha. Hon ska nu vara hos oss 1 vecka medan familjen åker på semester. Härligt med valp i huset igen. När hon är lämnad blir det en hundpromenad som åtföljs av städning och ikväll är det åter dags för att hålla kurs, idag är det Tygelsjö, strax utanför Malmö, som gäller. I kväll är det fortsättningskurs som gäller.

Kanske sov jag också gott för att jag hade en mycket trevlig stund under kvällen. Det var kursstart för valpkurs i Eslöv, på min tomt. Ett härligt gäng om 8 valpar med familjer kom för att sätta igång träningen av sin lilla valp. Vi började med en liten promenad och koppelträning. Längst fram i bild ser ni lilla söta Litore "Siri" med sin matte. Vilket ekipage! Jag är så imponerad av deras kontakt, vilket du ser på bilden. Här hade vi precis kört igång träningen.

 

Efter promenaden gick vi ner på träningsplanen för att breda ut vår avslappningsfilt. Där tog vi lite paus och drack vatten innan vi körde igång de andra övningarna, de flesta bestod av kontaktträning och vi avslutade träningsstunden med inklickning. Kvällen avslutades med den obligatoriska härliga valpleken och här fick jag se något jag aldrig kommer glömma.

Med på valpkursen finns ytterligare en Schapendoes, från annan kennel, Twinflowers. En svart och otroligt söt liten tjej som kom fint överens med "vår" Siri. Jag tog ut Frigg till valpleken då en matte önskade en lite större kompis åt sin lilla söta Boxertjej. Frigg är helt underbar med valpar. Frigg kom ut och lilla Siri blev helt överlycklig av att återse sin mamma, detsamma med den andra lilla schappetjejen. Båda småflickorna for fram till Frigg och började leta efter di :-) Ni, skulle se dem! Vilken helt underbar syn! Frigg hoppade smidigt undan och inbjöd till lek istället. Min underbara goa hund, mitt hjärta svämmade över av kärlek <3.

 

Boxertjejen fann en egen kompis bland valparna och brydde sig inte ett dugg om Frigg, liksom Frigg inte brydde sig ett dugg om de andra valparna. Vilken kväll! Jag fullkomligt svävade på moln och kände stor lycka över att få ha min hobby som jobb.

Idag är dräktiga Klinga på dygn 21 och jag har i morse mätt henne om magen.

 

  • mage: 59 cm (ingen ökning)
  • midja 53 cm (3 cm ökning)

 

Jodå, visst är jag säker! Ett gäng valpar kommer titta ut i världen runt den 8 augusti <3

 

Hon visar inga som helst tecken på illamående och hon äter med mycket god aptit. I morse sprang hon runt och lekte med India. Hon är aktiv och glad men bra mycket keligare, vill gärna ligga kloss intill mig i soffan vilket hon annars inte brukar göra.

Dags att ta tag i dagens nästa göromål, få bort disken från gårdagskvällens fika.

Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0