En hel vecka.

Jag har lyst med min frånvaro här i bloggen och inte heller varit så aktiv på mina andra sociala mediakanaler under en hel vecka. Jag som har stort skrivbehov varje morgon tillsammans med mitt frukostintag. Denna veckan har denna lust varit totalt bortblåst och lyst har jag verkligen gjort.

Som du kan se har vi haft en helt underbar midsommarvecka i Tyskland. För mig är denna platsen paradiset och jag har känt mig så totalt avslappnad och fridfull. Värdfamiljen har blivit riktigt goda vänner och det var med rullande tårar jag igår sa adjö när det var dags för hemfärd.

Det är en ganska ny bekantskap då vi lärde känna dem när de köpte valpen Naga från oss, Naga som är son till fina India och Gandhi och från Lotus-kullen. Britt kom och hälsade på oss och sin blivande valp och när det var dags för honom att flytta till sin familj i Tyskland åkte vi ner med honom. Jag hittade paradiset och bestämde direkt att dit måste jag återkomma. Värdparet Britt och Frank driver ett pensionat där vi bodde.

Fina underbara goa Naga <3
Fina underbara goa Naga <3

Största delen av veckan har vi bara slappat, njutit av extrem värme (ca 30-35 grader) och sol samt en massa bad i floden Spree. Vi har ätit gott och druckit gott. En dag då det var lite sämre väder tog vi och Frank bilen till Polen för att gå på mat/blomstermarknad samt klädmarknad. Jag har nog aldrig sett något liknande i hela mitt liv. Vilka grönsaker! Vilka blommor och sååååå mycket kläder!


Det fanns så mycket att titta på och det var så billigt MEN det var så jobbigt att gå där då alla säljare lockade och pockade för att man skulle komma och handla av just dem. Man vågade sig knappt fram till ett stånd för att titta... Men så är livet där.

I fredags var det Midsommarafton och i Tyskland firar man inte denna högtid. Vi svenskar (jag, D och mina föräldrar) hade bestämt att vi skulle introducera de tyska vännerna (värdparet samt 2 andra par som också bodde på pensionatet) i detta helgfirande. Vi fixade midsommarstång, mat samt visade hur vi gör i Sverige denna dag. Det var en så rolig och helt underbar kväll. Här är några bilder, resten ser du ovan.

Daniel och Britt sätter upp midsommarstången.
Daniel och Britt sätter upp midsommarstången.
Min far och Naga hjälps åt med att skala potatisen.
Min far och Naga hjälps åt med att skala potatisen.
Jag gjorde en fin midsommarkrans till mig själv.
Jag gjorde en fin midsommarkrans till mig själv.

Vi började kvällen med ett glas champagne för att sen klä midsommarstången. Det var inga svårigheter att få våra vänner till att delta.

Därefter åt vi den traditionella midsommarmaten som vi fixat samt underbart god fisk som Frank hade rökat. Till maten tog vi snaps vilket våra tyska vänner hade svårt att förstå eftersom de alltid tar snap EFTER maten. När vi drog igång aktiviteten med dans runt midsommarstången efter maten förstod de dock varför vi tog snaps TILL maten och inte efter maten haha. Midsommardansen var världens syn haha... Jag spelade små grodorna och dansarna dansade små fåglarna haha.

Vi hade som sagt helt underbart och tillsammans bokade vi rum på pensionatet samma vecka nästa år <3

I torsdags fyllde värd Britt år och vi firade hennes dag med en helt underbar båttur längs floden Spree och över en stor sjö jag inte minns namnet på. Vilken natur!!!! Bilder ser du ovan i bildgalleriet.

Kvällen åt vi god middag och åt tårta tillsammans.

Det var tufft att åka hem från paradiset men samtidigt skönt att komma hem till ett gäng superglada hundar och en härlig son som varit hemma tillsammans med hundvakterna farmor och dottern Sara.

Det första jag gjorde var så klart att kontrollera tillståndet hos denna lilla tjejen, Klinga. Fanns det tecken på dräktighet? Åh jo, absolut! Spenarna har redan antagit en lätt rosa färg och börjat bli lite upphöjda, visst finns det bebisar i den där magen!

 

Idag är Klinga på dygn 20 och då händer det följande med henne och i magen:

 

Dag 13 börjar kroppen formas.

Dag 14 - 15 fastnar ägget i livmodersslemhinnan, då ser det endast ut som en mycket liten korv.

Dag 14 börjar ögon och ögonpigment bildas. Nervsystemet börjar skapas.

Dag 15 skapas tre hjärndelar.

Dag 17 skapas sista delen av hjärnan och öronlappar skapas.

Dag 18 börjar frambensbildningen och luktsinne skapas.

Dag 19 börjar bakbensbildningen.

Dag 20 skapas hjärtanlaget, noshåla och huvudplatta. Vid det här laget börjar man skönja konturer av vad som ska bli kropp, hals, huvud och svans.

2:a perioden(19:e till 35:e dagen)

Embryoperioden börjar vid implantationen av zygoten o slutar då de viktigaste organen är färdigbildade.

Tecken på dräktighet:

  • Viss vulvasvullnad kvarstår efter löpet
  • Tiken är illamående i vecka 3 och/eller 5
  • En lindrig blödning från vulva under vecka tre i graviditeten är normalt.
  • Rodnad av spenarna från vecka 4
  • Spen och juverförstoring från vecka 5
  • Bukförstoring från vecka 5
  • Klar, seg flytning från 4-5 veckan
  • Fosterrörelser från vecka 7

Om 1,5 vecka är det dags för ultraljud och jag längtar, inte för att se OM hon är dräktig utan bara för att få det bekräftat. Lite nyfiken är jag så klart också på hur många småttingar det bor där inne även om det så klart aldrig kan sägas säkert via UL:

Nu har jag berättat om veckan så nu är det dags att ta tag i resten av dagens uppgifter. Ikväll kör jag igång en ny valpkurs i Eslöv och jag får träffa en hel del av valparna ur Litore-kullen. Ska bli kul.

 

Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0