En känslosam dag och inlägg.

Då har första natten passerat utan vårt hjärta Bonzo. Det har varit en väldigt lugn natt och jag har sovit riktigt gott, trodde jag aldrig skulle vara möjligt. Saknaden är stor men jag känner mig otroligt lättad, en märklig känsla.

Bonzos tass i min hand medan vi väntar på att den lugnande sprutan skulle verka.
Bonzos tass i min hand medan vi väntar på att den lugnande sprutan skulle verka.

Gårdagen var lugn efter det att jag hade ringt det jobbiga samtalet beställt tid för Bonzos avslut på jorden. Känslorna kom inte förrän jag gick ut och förberedde bilen så han fick plats. Då började tårarna rinna och jag fick lite panikkänsla. Jag hade valt att själv åka iväg med honom då jag orkade bara ta hand om min egen sorg i just det ögonblicket.

 

Känslorna blev ännu större när jag hjälpte honom resa sig upp från altangolvet och satte ett halsband på honom, något jag inte kan minnas när han hade på sig sist.

 

Med alla krafter jag kunde frambringa lyfte jag upp honom i bilen. Gav honom en puss och stängde luckan. Satte mig bakom ratten och tillsammans tog vi sista resan.

När vi kom fram till djurkliniken gick vi gråtande in för att göra upp betalning mm. Vi blev direkt invisade i ett rum där de lagt fram en filt på golvet och tänt några ljus.

Bonzo fick en svidande spruta i skinkan. Det gjorde ont och han var inte glad på oss. Det tog ett bra tag innan han blev trött och la sig ner för att somna. Under tiden satt jag hos honom på golvet och pratade och grät. Djurskötaren var helt underbar och tog hand om oss på ett helt underbar sätt. Efter ca 20 min sov han gott och det var dags att ta farväl.

 

Det var så lugnt och fint. Bonzo sov och märkte ingenting, jag märkte inte när han tog sitt sista andetag. Vi lyssnade så det var tyst i kroppen och sen tog jag farväl av min underbaraste vän.

Klockan 15.40 måndagen den 13 juni 2016 fick hundhimlen en ny underbar strålande stjärna. En stjärna som nu springer runt på de evigt gröna ängarna tillsammans med andra underbara stjärnor.

 

Jag klarade av det och när jag åkte ifrån Bonzo kände jag både stor sorg och stor lättnad. Han har haft väldigt ont i leder och kroppen under en bra tid och i helgen blev det ännu värre. Nu har han inte längre ont och jag har hjälpt honom ifrån smärta och lidande. Det bästa man kan ge sin bästa vän.

Det är så här jag vill minnas min bästa vän. En aktiv och glad kille som förgyllt vårt liv på det mest underbara sätt.

 

Sov gott fina underbara Bonzo. Vi ses snart igen när du kommer tillbaka till oss och du ska få en fin blomstrande viloplats i vår trädgård.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 3
 • #1

  Daniel ottosson (tisdag, 14 juni 2016 10:11)

  Fint skrivit

 • #2

  Ana o Buster (tisdag, 14 juni 2016 12:49)

  Fina Bonzo:(kram

 • #3

  Kerstin (onsdag, 15 juni 2016 10:17)

  ❤❤❤❤❤