En sorgens dag.

Vi människor är märkliga. Minsta lilla sak kan man oja och stånka över. Som det där med att fylla på vattenbehållaren till vår Tassimomaskin. När den blinkar rött "FYLL PÅ VATTEN" är det detsamma som om jorden håller på att gå under. Åhhhh näääää, åååååhhhh vad jobbigt!!!! Känner du igen det? Jag tänkte på detta nu på morgonen när det hände. Tog behållaren till kranen och sa till min kära svärmor... Hur svårt är det egentligen att fylla i vatten???  Varför måste man fasa för att den texten ska dyka upp på maskinen? Det finns väl värre saker att oja sig för...

Då har den förfärade dagen kommit. Det är med både lättnad och sorg jag åker iväg med allas vår älskade Bonzo till veterinären kl 15.30 för att låta honom få den eviga vilan.

Jag med grundarna till Bonizas Hundskola, Bonzo + Iza = Boniza. Startade 15/8-2004.
Jag med grundarna till Bonizas Hundskola, Bonzo + Iza = Boniza. Startade 15/8-2004.

Helgen har varit så jobbig för honom och för oss. Jobbig för oss då man sett hur han har lidit. Bakdelen vill inte alls hänga med längre och blicken är trött och lite borta. Igår kände vi alla att nu är det dags och vi bestämde att det är idag han ska få somna in. Jag ringde veterinären i morse och bad om snabbaste möjliga tid men de hade ingen förrän i eftermiddag. Det blir en jobbig dag med lång väntan, men hellre detta än att få en tid flera dagar framåt.

Vi har fått 14 år och 3 månader underbar tid tillsammans med denna ståtliga herre. 14 år där han gett oss så mycket kunskap och kärlek. 14 år där han och husse har tränat/tävlat i Rallylydnad. 14 år som han och husse har tränat nosaktivering såsom gasläckesökare, pyranidsökare (fjärrvärmevatten), kantarellsökare och jag vet inte allt. 14 år som han och jag har tränat de flesta konster som en hund kan göra. 14 år som så många människor lärt känna denna underbara hund. 14 år som han varit en otroligt viktig och duktig instruktörshund på vår hundskola. Han har varit och är allt och  lite till, inte tala om vilken resurs han varit för vår uppfödning.

Han har berikat vår liv på alla sätt som en hund kan berika ens liv.

 

En vårdag för 14 år sedan var jag sugen på ny valp då vår hund hade fått somna in vid 14,5 års ålder. Jag stod inte ut att jobba hemma med den tystnaden som avsaknad av hund skapade. En bekant berättade att hon skulle åka och kolla på valp till helgen, det fanns nog 1 hane kvar. Jag kontaktade "uppfödaren" och jo då, en hane fanns kvar. Ringde D på jobb och berättade och nä, vi skulle ju inte ha hund igen. Jag övertalade och tidigt en lördagsmorgon åkte vi dit för att bara titta på valparna, alla vet väl dock hur det går då? Vi tog lille Bonzo med oss hem.

Åtta veckor gammal liten Bonzo.
Åtta veckor gammal liten Bonzo.

Det var en glädjens dag, den där vårdagen för 14 år sedan, tror faktiskt det var den 11 maj som vi hämtade hem honom. Idag är det sorgens dag men som jag skrev tidigare, också lättnandets dag. Just nu känns det inte så jättejobbigt men det lär inte kännas lätt när jag ska få in honom i bilen och köra mot veterinären. Det blir en tuff resa för mig och en underbar resa för Bonzo.

Lilla goa älskling, vila i frid <3 Du kommer för alltid vara bevarad i vårt minne och din tass i gips ska pryda väggen över din sovplats.

 

Hundhimlen får i eftermiddag en ny vacker stjärna.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 2
  • #1

    Kerstin (måndag, 13 juni 2016 12:57)

    Fy tusan vad jobbigt för er.Men var ju själv med om det nyss o man känner ju naturligtvis den stora sorgen men egentligen två slags lättnader...Slippa se ont,slippa ha ont.Han har bott i ett Guldhem

  • #2

    Jessica C (måndag, 13 juni 2016 13:08)

    Puss på nosen, underbara Bonzo!❤️ Saknaden gör ont men kärleken är större❤️