Snabba planer.

Igår blev det fullständig panik här på Ljushem. Tog ut alla hundarna för morgonkiss men fick snabbt ta in de igen för en uppdelning.

Klinga löper och igår var det dygn 5, vilket bör vara alldeles för tidigt för höglöp. Men Klinga är inte som andra och hon vek undan svansen och ställde sig så fort hon fick syn på Gandhi, som i sin tur genast blev väldigt intresserad av henne. Nu håller jag hårt på min plan om vem som ska bli hennes cavaljer och dessutom har Klinga och Gandhi samma pappa. Stopp och belägg, in med alla hundarna och in med Gandhi i hundgården.

Det blev panik! Ringde D och rådfrågade honom. Vad ska jag göra? Kan det vara så att vi får ge oss av till hanen med en enda gång? Det går ju inte för jag gick här och väntade på att valpbeskrivaren skulle komma för att beskriva valparna.

 

Nä, jag får åka iväg till Malmö Djursjukhus för att ta ett progesteronprov och utstryk så jag får veta om det är dags eller inte. Fick tid till fertilitetsspecialisten kl 14.00.

Valpbeskrivare Jessika kom exakt kl 10 som vi hade bestämt. Jag hade då förberett och gjort en liten hage utomhus (vem vill vara inne i detta vädret?). Vi började beskrivningen och det gick så otroligt bra. Som vanligt fick jag beröm för en fin valpkull.

Här är det min egen valp som beskrivs. Alla fick betyget lugna och trygga, utom Daiki som fick trygg men mot gränsen till rastlös :-) Helt rätt för så uppfattar jag också henne. Det ska ständigt hända saker och så fort det inte hände något på testet försökte hon bryta sig ur inhägnaden, skälla på syskonen, leta leksaker mm. Det är tur att det är hon som ska stanna kvar hos oss :-)

 

Så alla valpköpare... Din valp fick betyget trygg och medelmåttig aktivitet, precis som en valpkull ska vara. Jag är supernöjd!!! Du kommer få en kopia av protokollet när du hämtar din valp.

Klockan gick och jag fick lämna över valpbeskrivningen till beskrivaren och min pappa som blev hennes medhjälpare. Tänka sig att det gick nästan bättre för valparna när jag lämnat hemmet :-)

 

Åkte med Klinga till veterinären som tog blodprov och utstryk. Väntade nästan 2 timmar på resultatet, 2 oroliga timmar om hurvida vi skulle behöva kasta oss i bilen eller om vi kunde ta en lugn fredaskväll.

 

Det blev en lugn fredagskväll och även en lugn lördag. Testet visade progesteronhalt på 2,9 nano..... På söndag kl 10 ska jag tillbaka till veterinären för ett nytt test och kanske, kanske inte får vi ge oss av då. Jag hoppas så innerligt att det inte blir dags att åka förrän på tisdag kväll för då kan D följa med mig. OM jag måste åka på söndag/måndag får jag åka själv.


I torsdags var det dags för besiktning, chipmärkning och vaccination av valparna. Denna valpkull är helt otrolig. Jag hade mina föräldrar med mig då jag behövde bärhjälp med buren. Vi kom in på rummet och släppte ut valparna. Jippi ropade gänget och började genast undersöka allt som fanns att undersöka. Sen började besiktningen och de tyckte att undersökningen var hur mysig som helst men vaccinationen och chippningen var ingen höjdare. ALLA VALPAR FICK OK I RUMPAN! Inte en enda anmärkning skrevs i något protokoll! Så du valpköpare! Du har en helt frisk och fin valp att hämta från måndag och framåt <3 Grattis till dig och grattis till mig.

Nu ska jag plocka undan frukosten. D ska ta några valpar och några vuxna hundar med sig och åka till vår kursplats i Lund, Borgarparken, Fäladstorget, för att representera Bonizas Hundskola och Lightschaps Kennel på Stora kalaset som är mellan kl 12-17 idag. Jag själv ska fixa alla stamtavlor, köpavtal mm samt ta emot ett valpbesök. Förmodligen blir det väl ett och annat sådant här för min del också :-)

Med en förväntad temperatur på 27 grader, sol och 25 grader i poolen kan man ju inte låta bli.

 

Ha en bra dag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0