Nu är vi minsann på gång!

Vilket väder vi haft denna helgen! Det har varit sol och varmt, därav har det inte blivit något bloggande. Skriver gör jag alltid tillsammans med mitt frukostintag men denna helgen har detta skett utomhus och där är det helt omöjligt att se på skärmen.

 

Igår upptäckte jag det som vi har väntat så länge på men som kom i lite fel tid...

Vi har väntat och väntat och väntat i flera långa månader på att Klinga skulle komma i löp. Om jag minns rätt är det 1 år sedan hon löpte sist. Den sista månaden har vi dock märkt att det kan vara på gång och igår kände jag efter och hon är så svullen men ännu inget blod.

 

Tiden ja... Hade önskat att hon hade börjat löpa för 1 månad sedan eller att hon hade väntat ytterligare 1 månad. Vi har nämligen ett bröllop att delta i den 6/8 och eftersom det är vår egen dotter som gifter sig kan man liksom inte säga att man inte kan komma.

 

Kollade precis med tops och ännu är det alltså inget blod. Inte förrän jag ser blod kan jag börja räkna dagar fram emot höglöp och parning, vilket jag tror blir runt 10-12. (Vårar schappar blöder så lite vid löp att jag aldrig ser blodet utan måste ta med tops).

 

Låt tro att blödningen startar på onsdag, 1/6, vilket innebär att vi far utomlands runt 9-12 juni för parning. Låt oss tro att det blir parning på fredagen, 10/6, vilket innebär BF 19/8. Ja, det där kan bli riktigt bra faktiskt ändå :-)

 

Det blir en lång resa, runt 11 timmar med bil, men jag hoppas innerligt att det blir värt det. Jag hoppas innerligt att Klinga blir lika förtjust i hanen som jag är, och att han blir lika förtjust i lilla charmtrollet Klinga så klart.


Så om du kan tänka dig en valp ur denna intressanta kombinationen kan de vara leveransklara under oktober månad. Ser fram emot en spännande och mysig höst <3 (även om jag inte vill att sommaren ska ta slut).

Samtidigt som jag sitter här med härliga framtidsplaner sitter jag här med ångest. I dag blir denna helt underbara valpkullen hela 7 veckor gamla. Idag står det vägning samt mätning om hals och mage på schemat. Idag ska jag också få D till att hjälpa mig med lite fotografering av valparna en och en.

Dessa valpar är så otroligt kelna. Vet faktiskt inte om jag någonsin tidigare har haft sådan kontakt med dem som jag har med dessa.

 

På morgonen är det väldigt viktigt att jag sätter mig ner på golvet så att alla får komma upp och pussa mig i ansiktet. Det är helt galet. Gör jag inte detta springer de efter mig ända tills jag sätter mig ner. När de fått säga godmorgon är dem så nöjda och springer iväg och leker på egen hand.

 

Titt som tätt kommer det någon fram och krafsar mig på benet, vill upp i min famn och mysa. Inte kan man motstå vilket de lärt sig.

 

Så fort de ser mig kommer de emot mig med viftande svansar och bakdel. Jag har svårt för att beskriva hur mycket jag verkligen älskar hela gänget. Det kommer bli skitsvårt när de flyttar ifrån mig. Redan om 1 vecka börjar första flytten och det är med stor sorg i hjärtat jag tänker på det.

Som tur är ska en av godingarna stanna kvar hos oss på kenneln. Det är lilla svarta Daiki som får den äran. Ett litet svart busfrö som hittar på de mesta hyssen, som ofta kommer och krafsar på mitt ben för att lyftas upp i famnen, som oftast är där jag är.

Har massor av film från i fredags när vi tog ut alla valparna i skogen och på stora ängen men de håller på att laddas ner för att sen sättas ihop till en film. Nedladdningen lär ta hela dagen med vårt bredband så har du tur får du se filmen i morgon :-)

Dags att plocka undan frukost för att sen städa undan allt valpbajs mm i hundrummet. Riktigt skönt att slippa städa av köket innan jag kunde sätta mig vid frukostbordet denna morgon :-)

 

Tvättmaskinen ska startas, ovanvåningen ska städas och resten av dagen ska tillbringas i trädgården utomhus.

 

Önskar dig en trevlig måndag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    kerstin emanuelsson (måndag, 30 maj 2016 17:00)

    vad kul med filmtajm!!!!!