Sicken natt!

Det var ett helt underbart väder igår och hela gårdagskvällen. När klockan var 18 var det ca 23 grader och sol. D åkte till Lund för att hålla Kantarellsökskurs och jag var iväg på mitt håll en liten stund. När jag kom hem planerade jag grillmiddag och förberedde den. Så här långt var det lugnt...

När vi hade ätit vår middag bestående av grillspett med grillad potatis satt vi kvar i uterummet och småpratade. D ville koppla av lite innan sängdags så vi flyttade in till tv-soffan utan att hitta något på tv att titta på.

 

Runt 23-tiden kröp vi i säng. Det var så varmt i huset att vi lät dörren stå öppen till uterummet och groventré så hundarna och valparna kunde få sova lite svalare. 9 valpar kom till ro och de 3 vuxna vi har haft hemma över natten (övriga var på sitt träningsläger och kommer tillbaka hem idag).

Fram till gårdagsnatten har jag sovit med duntäcke men jag vaknade och var helt genomsvettig, täcket åkte ut och kvar hade jag bara påslakanet. Dock blev detta lite väl svalt framåt småtimmarna så en tjock filt åkte ovanpå. Denna natten var det tunna påslakanet helt perfekt fram till att D steg upp för jobb, då snodde jag hans täcke :-) Det var lagom varmt och jag skulle sova gott.

Jag hann inte mer än somna förrän någon kröp i mitt ansikte. VI HADE EN FLUGA I SOVRUMMET! Finns det något värre? Finns det något mer enerverande när man ska sova? Man kan vifta ihjäl sig, eländet stannar ändå kvar och återkommer titt som tätt. Denna fluga har alltså hållit mig vaken så gott som hela denna natten.

 

Till det fick jag kramp i vaden flera gånger och anledningen till detta vet jag, får skylla mig själv då jag slarvat med mina B-vitaminer och övriga vitaminer under helgen. Jag vet hur jag ska göra men jag gör ändå aldrig rätt.

 

Jag somnade mellan flugans attacker med katten Gustav tätt intill mig (att inte han kunde fångat den där flugan). I en lugn stund vaknade jag av att det luktade så mycket bajs i huset. Jäkla katt som valt att gå på kattlådan mitt i natten, suck.

 

D gick till jobb kl 5.45. Väckte mig med ett sms där han berättade att det var bajs i hela huset! Jag som skyllde på stackars Gustav... Klart det är bajs i hela huset när man har ett gäng valpar på 6 veckor som fick röra sig i just hela huset. Nja, det var för stort för att komma ur valparna, fick jag till svar. Japp, någon har haft lite ont i magen och lagt 2 högar, en i hundrummet och en i hallen. Så där farligt som min kära D uttryckte det var det dock inte :-)

Flugan fortsatte att irritera mig men bajsdoften hade försvunnit i o m att D tagit ut mattan i hallen. Klockan var ca 6.20 när jag tänkte banka till kudden och sova en stund till... DÅ VÄLJER GRANNBONDEN ATT STARTA TRAKTORN! Han inte bara körde på åkern utanför vår lilla skog, nä det lät som om han skulle välta halva jorden. Det skramlade och dånade och flugan fortsatte irritera mig.

 

6.45 börjar ett alarm ljuda! Det var Adams Ipad som låg utanför hans rum. STÄNG AV alarmet, vrålade jag. Han stängde av, traskade ner och fixade sin frukost för att ge sig iväg mot skolbussen 7,05. Jag låg kvar och slumrade till klockan 8. Stod inte ut längre med allt oljud och den jobbiga flugan så det var bara att svinga de lurviga över sängkanten.

Släppte ut valparna i stora trädgården och gick ut en sväng med Frigg och India. Vi gick ner till stora ängen, åkern som ligger i träda där bonden körde denna tidiga morgon. MEN, det fanns ingen bonde och traktor där! Det fanns inga spår av traktor heller. Jag hörde fortfarande det där skramlandet och bankandet men inget syntes till. Jag undrar vad den där bonden håller på med...

Tillbaka hem och mata hundar och valpar samt plocka upp valpbajs både här och där. Samma procedur varje morgon.

I söndagskväll, när vi precis kommit hem från Stockholm, satt jag på golvet och myste med alla de underbara valparna. Jag fick då en väldigt sorgsen känsla, jag vill aldrig att detta gäng ska flytta ifrån mig. Jag sa detta till D och han höll med, vi behåller hela högen!

I morse när jag gick runt i huset och plockade upp oändligt med bajskorvar (fina sådana) så var känslan inte densamma :-) Det ska bli skönt att kunna gå ut med hundarna för att sen direkt sätta mig ner utan att först behöva städa halva huset. Då får de gärna flytta :-) men alla andra stunder älskar jag detta valpgäng så otroligt mycket. Du skulle bara träffa dem!

 

Igår fick jag frågan huruvida det är skillnad på valpgäng och valpgäng. Det kan vara stor skillnad! Denna gången är det verkligen stor skillnad. India och Gandhis små Starwarsvalpar var små pirayer, dessa valparna vet knappt hur man använder sina tänder. Har aldrig varit med om en valpkull som är så lite bitiga som dessa är. Är man hos dem är det bara mys och pussar. De älskar att bli burna och vara i famnen, kommer ofta och krafsar mig på benet för att jag ska lyfta upp.

Nu har de hunnit bli hela 6 veckor gamla och idag ska jag väga dem och skriva in vikterna på varje valps sida. OM min kära make orkar ikväll när vi kommer hem från våra hundkurser kan det kanske också bli lite nya fina bilder, annars får jag ta det i veckan när jag har valpköparbesök.

 

De äter sitt foder helt torrt och de äter med stor aptit. Fodret de får är:

Detta fodret är också det som jag kommer skicka med i en liten påse vid leverans. Valpköparna kommer sen få hem en värdecheck från Royal så de kan hämta ut en säck foder samt få ett fint valppaket. Förutom detta kommer de också få ett paket från oss som kommer från en sponsor http://www.myone.se/

Denna butikskedja ringde upp oss och frågade om de fick sponsra vår kennel med lite saker till valpköparna och detta är vi så klart otroligt tacksamma och glada för. Jag är väldigt spänd och nyfiken på att se vad paketen innehåller...

Valpkurs i Tygelsjö.
Valpkurs i Tygelsjö.

Idag är det tisdag och tisdag innebär kurskväll för mig. Åter igen ska jag få träffa mitt underbara valpgäng i Tygelsjö. När jag skrivit klart och plockat undan frukost ska jag planera kvällen, har inte riktigt i huvudet vad som står på schemat men kanske kan det vara inkallning.

Igår höll dottern Sara kurs i Miljö och Lydnad i centrala Lund. Med på denna kurs är LS Album "WallE" samt Lightschaps Lotus "Chaplin". Dessa båda tränade "hälsa fint" - hur det gick ser du på första sidan under våra Instagrambilder.

Instagrammar du om din Lightschapshund? Glöm då inte hashtaggen #lightschapskennel så vi får upp bilderna här på hemsidan.

Innan jag avslutar måste jag berätta en annan härlig sak. Med på helgens utställning i Hässleholm var även India´s son (India och Evve) Lightschaps Anemone "Enzo". Det gick så himla bra för honom och han fick reservCert! Ett stort grattis till honom och matte <3

Enzo med matte Hanna
Enzo med matte Hanna

Klockan går och jag med den. Ha en bra tisdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0