En helg i både glädje och sorg.

Ett ordspråk som jag har hört många gånger sen jag var liten. Ett ordspråk jag då och då själv använder dock skulle jag vilja säga istället... Borta bra men hos hundarna bäst. Vår Stockholmshelg är nu tillända och vi är tillbaka i vardagen. En helg som kunde blivit helt underbar ifall jag inte var jag...

Hela torsdagen gick åt att lämna ut hundar till vänner och bekanta som ville ha lite Schappemys över en helg. Mina föräldrar skulle bo hemma hos oss och vara valpvakt men jag tyckte det var lite för mycket för dem att ha alla de vuxna hundarna också hemma. Även om vi har stor tomt och trädgård är det inte på när tillräckligt för dem, de behöver promenader och aktivitet.

Heidieh var hos en kommande valpköpare samt bekant. Gandhi och Chia lämnade jag på ett hundpensionat vars ägare är valpköpare till fröken Brun. Vilket hundpensionat!!! Jag kan varmt rekommendera detta. Jag fick en rundvandring och jag gillade absolut allt jag såg. Här var rent och snyggt (luktade inte ens hund) och hundarna hade stora fina boxar. Jag lämnade över mina hundar med fullt förtroende om att de kommer ha ett par bra dagar där. Behöver du hundpassning och inte vill lämna i hemmiljö rekommenderar jag detta pensionat starkt. Tängelsås Hund- & Kattpensionat.

Tängelsås Hund- och Kattpensionat.
Tängelsås Hund- och Kattpensionat.

Sen var det India´s tur att bli avlämnad hos sin familj. Även här lämnar jag med stort förtroende.

 

När alla hundar var avlämnade var det bara packningen som kvarstod.

I fredags kl 10.50 skulle flyget mot Storstan avgå från Sturup, Malmö. Vi var i god tid så vi hann checka in och även äta en god frukost.

Som sagt, vi var i tid, det var då inte flyget. I torsdags var det stora problem på Arlanda då tekniken inte ville fungera. Tydligen gjorde det förseningar även i fredags, samt att flygplanet hade tekniska problem innan det kunde lyfta i Stockholm. Vi kom inte iväg förrän 1, 20 tim senare vilket gjorde att nästan en halv dag i Stockholm försvann. Väl i Stockholm blev det Expresståget mot centralen och där vidare med tunnelbana till Medborgarplatsen där lägenheten vi skulle bo i ligger.

Vi packade upp och gick ner på stan för att äta lunch. Här hände det minsann saker...

Dottern Sara med pojkvännen Joakim.
Dottern Sara med pojkvännen Joakim.
Kära Maken Daniel, dottern sambo Sebastian och dotter Sabina.
Kära Maken Daniel, dottern sambo Sebastian och dotter Sabina.
Skål för en begynnande helg tillsammans.
Skål för en begynnande helg tillsammans.

Vi gick utmed gatan för att hitta en bra uteservering att slå oss ner på. Efter en stund hittade vi den perfekta platsen, vi gick över repet och slog oss ner. Vakten som stod i dörren en bit bort blängde på oss och vi började förstå att man nog inte fick göra så på den restaurangen. Servitrisen kommer fram, tittar surt på oss och Sabina säger att vi kanske har gjort något galet... INTE EN GÅNG TILL fräser serviitrisen och hytter åt oss med pekfingret. Behöver jag berätta att det rök ur mina öron? Hon hörde absolut att vi inte var Stockholmare och kunde kanske lite vänligt talat om att repet är där av någon anledning men vad ville vi ha... Nä, hytte med fingret och vände bara ryggen till oss. Jag och några gick in för att göra en beställning, då får vi en avhyvling av den sura vakten. Vi borde väl begripa bättre??? Ehhh, ja det gör vi men vill ni tjäna pengar på oss eller inte??? Vi orkade inte flytta på oss så vi stannade kvar och jag surade.

 

Vi väntade och servitrisen kommer ut med vår dricka på en bricka. Vips så åkte hela brickans innehåll rakt över Sara. Ni skulle sett servitrisen och Saras min av den snabba nerkylningen (öl och rosévin). Den sura servitrisen vände humör illa kvickt kan jag berätta, slutade med att vi fick 10% rabatt på notan och Sara fick låna lite rockkläder :-) Efter detta hade vi en väldigt trevlig servitris.

Vi gick hem och fixade till oss för att dra vidare på en ny restaurang framåt småtimmarna ( i Stockholm äter man inte middag förrän mitt i natten). Vi kom till ett riktigt "hak" där allt serverades med Vitlök. Det blev vitlöksshots till männen och vitlöksöl. Själv tog jag rödvin, dock utan vitlök :-)

http://www.garlicandshots.com/

Maten var bland det bästa jag varit med om. Klicka på en bild för att se texten.

Här avslutade jag och D kvällen medan resten av gänget vandrade vidare i storstan. So far, so good.

Vacka dottern som fyllde 25 år <3
Vacka dottern som fyllde 25 år <3

Det blev lördag och denna dag skulle vi fira dottern Sabinas 25-årsdag, en dag jag förstörde så gruvligt. Vet inte varför jag gjorde som jag gjorde och jag har bett om ursäkt men det kan aldrig bli riktigt förlåtligt. Jag missade kvällens födelsedagsmiddag och som sagt, jag vet absolut inte varför (nej inte pga alkohol o dyl). Jag var inte mig själv och jag tänkte inte. Det finns ingen förklaring och jag är så ledsen över detta. Sabina blev väldigt arg och mycket ledsen, så klart! Först då kom jag på att jag inte var med på middagen. Det är precis som om min hjärna inte var vid medvetande under hela den kvällen. Jag vet vad jag gjorde men jag vet inte varför jag gjorde som jag gjorde. Men men... dagen var i alla fall trevlig då vi gick till Gamla stan för att fönstershoppa och ta små dryckespauser. Vädret var inte det bästa men det regnade i alla fall inte på oss.

Det blev söndag och vi tog åter flyget hem. Jag fick åter träffa mina hundar och valparna, som jag hade saknat dem...

Idag är det åter födelsedag! Idag är första födelsedagen av 3 födelsedagar denna veckan. I dag säger jag grattis till alla våra Lightschaps Aklejor som fyller hela 2 år. Lägger in bilder från de bilder som idag kommit upp på FB.

Lightschaps á "OSKAR"
Lightschaps á "OSKAR"
Lightschaps á "FREIA" - vår egen lilla snygging som bor hos fodermatte Sandra.
Lightschaps á "FREIA" - vår egen lilla snygging som bor hos fodermatte Sandra.

Samtidigt som vi hade en väldigt trevlig dag i fredags var det också en väldigt sorglig dag. Fina underbara "ELZA" som är dotter till Chia och mamma till Sun-kullen, Star-kullen och Tulipakullen fick tyvärr somna in denna dag. På hundhimlen tändes en ny underbar stjärna. Det var svårt att sitta där på flygplatsen och ta in detta beskedet.

 

Elza blev plötsligt sjuk för ca 2 veckor sedan. Matte Sandra tog henne akut till veterinär som misstänkte ryggproblem. Elza fick smärtstillande men en vecka senare blev det värre och Sandra åkte åter in akut med henne. Denna gången konstaterade den nya veterinären att det inte var ryggproblem. Elza kunde då inte alls gå och låg där och skakade och kissade ner sig. Man tog Borreliaprover men det visade inget. Man trodde på en mycket kraftig infektion i kroppen då hon hade väldigt högt värde av vita blodkroppar, så Elza fick antibiotika intravenöst och bättrade snabbt på sig - ända till i fredags då hon åter blev sämre och Sandra tillsammans med veterinären valde att avsluta hennes lidande. Elza blev 8 år den 7 april <3

 

Vila i frid älskade hjärtat.

Lightschaps Elza
Lightschaps Elza

Det var väldigt blandade känslor i fredag. Mycket glädje och mycket sorg. Mitt i sorgen fick jag se något glädjande, Litorekullen hade fått sina reg.nr och är nu registrerade hos SKK.

Regnr/TävlingslicensnrNamnTatuering/tång-IDChip-nrKönRas

SE29635/2016Lightschaps Litore Sepia  Hschapendoes
SE29627/2016 Lightschaps Litore Akoya     T schapendoes SE29628/2016 Lightschaps Litore Orca     H schapendoes SE29629/2016 Lightschaps Litore Concha     T schapendoes SE29630/2016 Lightschaps Litore Signaculum     H schapendoes SE29631/2016 Lightschaps Litore Astreroidea     T schapendoes SE29632/2016 Lightschaps Litore Mare Urchin     T schapendoes SE29633/2016 Lightschaps Litore Lobster     T schapendoes SE29634/2016 Lightschaps Litore Squilla     T schapendoes

Lördagen var inte heller bara sorg. Fick även denna dag lite glädjande besked! Stella och Klinga var på sitt "träningsläger" och denna helgen stod det utställning i Hässleholm på Schemat. Lite lyxigt att ha en handler :-)

 

För Klinga gick det så bra det kan gå (i mitt tycke).

För Stella gick det inte riktigt lika bra. Hon som är så otroligt lätt att ställa ville inte alls visa upp sig denna lördag. Jag är ändå så nöjd med hennes resultat. Handlern gjorde som vanligt ett helt otroligt jobb.

Båda hade skött sig helt exemplariskt under hela helgen då de och familjen bodde i husvagn.

 

I går var det en otroligt stor dag och jag är så otroligt stolt över både handlern och Klinga. Det var tävling i Juniorhandling och de två tog sig in på plats nr 3. Tack vare en pallplats har de nu kvalat in till SM i juniorhandling samt även till Golden Go.

Klicka på bilderna för att se i större format.


Filmat har Sofias mamma gjort.

Det blev en lång redogörelse av hela helgens alla händelser, både goda och onda. Avslutar med lite godissök för hundarna efter vår middag igår kväll.

Och kvällsmys med Bonzo <3

Klockan går... Ha en bra måndag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 3
 • #1

  Anette (tisdag, 24 maj 2016 11:43)

  Grattis till alla resultat i helgen

 • #2

  Anette (tisdag, 24 maj 2016 11:49)

 • #3

  Lina Cardell Duckert (tisdag, 24 maj 2016 16:46)

  Vila i frid finaste elza. Saknar dig lilla vän ❤❤❤