Hundhimlen går miste om en ny stjärna.

Tänkte inte så mycket på det som skulle hända idag under gårdagen, inte förrän jag ställde mig och startade igång grillen. Plötsligt släppte Bonzo aktiviteten och kom fram och tittade på mig med denna blicken, som jag lyckades fånga på bild. Jag tittade tillbaka och så stod vi en lång stund, tittade på varandra och kommunicerade.

 

Vad var det han ville berätta för mig?

Där fick jag bara en känsla om att jag fattat helt fel beslut. Bonzo ville säga att han faktiskt inte var redo att lämna jordelivet ännu. Jo, han har ont men han får värktabletter. Visst är han inte närvarande alla stunder men de stunderna han är hos oss finns. De stunder han inte är närvarande tror jag han lever i sin egen lilla värd, helt utan bekymmer.

 

Han hör mycket dåligt, endast ljud av klappande händer och skällande hundar tränger sig in i genom öronen. Synen är väl inte den bästa men han ser och igår var ögonen piggare och klarare än de varit på länge.

 

Daniel kom körande in med nya gräsklipparen i trädgården och jag stoppade honom med mitt beslut. Svårt att säga om han blev lättad eller förfärad. Vilket som så höll han med mig i beslutet.

 

Hundhimlen går idag miste om en ny hundstjärna att ta hand om. Hans plats kommer finnas kvar och han intar den platsen den dagen han är redo. Idag är varken han eller jag redo...

 

Rätt eller fel beslut? Det är det ingen som vet och den ovissheten får vi leva med. Beslutet om att ha han kvar på jorden är fattat och det känns oerhört skönt.

I eftermiddag flyttar Gandhi tillbaka hem till oss. Nu börjar sökandet efter en ny familj som kan tänka sig vara fodervärd åt honom. Kravet är att man inte bor alltför långt från Eslöv samt att det finns ytterligare en hund i familjen då Gandhi har stora problem med att vara ensam hemma. En annan sak, som nästan är viktigast, är att detta blir den allra sista flytten för Gandhi. Familjen som tar sig an honom måste vara 100% säkra på att de vill ha honom och kan ta hand om honom på allra bästa sätt under resten av hans liv.

Lightschaps Lilium Royal Gold "Gandhi"
Lightschaps Lilium Royal Gold "Gandhi"

Igår vid middagstid ringde min mobil. Det var en valpköpare som fick dagens ryck. "Vi tänkte ta en tur till Eslöv för att hälsa på vår valp". Ta en tur? Familjen bor i Göteborg :-) De satte sig i bilen och kom på besök, hur trevligt som helst.

Det här är en ständig syn när man har besök av underbara valpköpare :-) Kameror och mobiltelefoner går flitigt och det tas mängder med bilder där valparna visas upp i olika positioner. Inte tala om alla pussar som valparna får :-)

 

Det var Fröken Blå´s, eller Concha /Snäckan som hon ska heta, matte och lillmatte som kom på spontant besök igår. Det var lika trevligt som alltid när vi träffas.

 

Vi myste och åter igen myste i den härliga försommarsolen under hela eftermiddagen igår.

 

Det var inte bara valpköparnas kameror som gick varma, även min mobiltelefon fick jobba på högvarv och här nedan kan ni se de bilder samt filmer som jag fick ihop under gårdagens eftermiddag.

 

Husse kom hem med goda oxrevben som valparna fick smaka på. De var goda en liten stund men sen drog leken med syskonen mer.

Minns du som följer min blogg att vår katt Herman kom en dag hem med ett skadat ben och det fick bli veterinären för ett tag sedan? Han hade ett långt invändigt sår på ena frambenet så det blev antibiotika mm under en veckas tid. Allt läkte och såg bra ut. Härom kvällen kom Herman åter igen haltandes hem. Han hade en del fästingar så jag plockade dessa och skulle sen sätta upp honom så han kunde äta lite mat. När jag lyfte fick han "spunk", fräste och försökte bita mig. Jag bar vidare och satte honom vid matskålen. Efter en liten stund såg D att såret på benet öppnats och att det rann var från såret. Han tog honom i famnen och jag skulle tvätta rent, tog försiktigt och det fullkomligt sprutade ut var från såret, rakt över hela min mage. Det var sååå äckligt! Vi lindade in den fräsande och vrålande katten i handdukar, D höll och jag tvättade och sprutade in antibiotikasalva i såret. På med tratten och i med antibiotika i katten. Nu börjar vi om på ny kula suck. Jag blir såååå trött...

Vi trodde faktiskt att han vandrat vidare till katthimlen. Det var ett par dagar sedan som D såg att han haltade men han inte åtgärda det. Herman försvann och var borta i 4 dagar innan alltså då kom tillbaka hem häromkvällen. Även katthimlen får alltså nu vänta på en ny kattstjärna.

Tiden går och jag ska nu plocka undan min frukost, städa av köket och därefter plocka fram trimbordet. Frigg har aldrig någonsin varit så tovig som hon är nu och Stella och Klinga ska ha sitt bad och ordentlig kamning då de ska ställas ut nästa helg i Hässleholm, men hjälp av handler.

 

Dagens kamningsprojekt kommer ta större delen av dagen. Framåt sen eftermiddag anländer Gandhi, D ska hålla en valpkurs och en fortsättningskurs i Sjöbo i kväll, under tiden tittar jag på semifinalen i Eurovisions...någonting. Vad ska du göra denna vackra torsdag?

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0