I dina spår.

I morse tog vi den sedvanliga morgonpromenaden som löper genom vår lilla skog och ut på "stora ängen", marken som ständigt ligger i träda. Jag har sett den förr men inte tänk så mycket på den. Jag menar den upptrampade stigen som löper utmed vår lilla skog. Jag stod och tittade på stigen och bestämde mig för att använda mig av den för att slippa bli blöt om skorna (gräset var blött av dagg då det var arla morgon). Jag gick ut på stigen och som en tyst signal gjorde alla hundarna mig sällskap. Där gick vi hela gänget på rad med Frigg i spetsen.

Visst är det märkligt? Hundarna läser oss människor som en öppen bok. Man behöver nästan bara tänka en tanke och så har hundarna läst den. Jag sa ingenting! Jag bara stod där tyst och stilla och funderade på stigen, tog stegen ut och vips så var hundarna där och var supernyfikna av spåret.

 

Hundar är som oss människor, nyfikna av naturen. Du vet det där när du går där i dina egna tankar på stan. Plötsligt upptäcker du en människa som står och stirrar upp mot ett höghus. Vad gör du då???

 

Testa fenomenet där du plötsligt på en promenad med hunden sätter dig ner på huk och stirrar och pillar på en fläck i gräset. Var helt tyst, påkalla ingen som helst uppmärksamhet hos hunden. Bara sitt där och titta och verka fundersam. Vad gör din hund? Eller bara ställ dig och stirra på något. Vad gör din hund?

 

Det här är mycket spännande!

Åter igen är hela flocken samlad, alla har kommit hem från sitt "träningsläger" där det varit flera dagar av aktiviteter med agility och Flyball. Det är ett trött gäng som ligger i skrivande stund runt mina fötter. Nu märker jag hur mycket man saknar dem när de är borta. Klinga, Stella, Chia och Heidieh följde med oss hem efter våra kurser igår kväll. Det var stor lycka hos hela gänget som fick avsluta kvällen med lite godissök av husses träningsrester.

Kanske blir det till att ladda den populära boxbollen. Här är det India som är mästarinnan. Hon jobbar febrilt och resten av gänget äter upp det hon boxar ut :-)

 

Det ska bli ordentligt godisregn denna sista kväll med Bonzo. Han ska få äta godis så han spricker. Usch nu rinner tårarna igen... Men ack vad skönt det känns att vi fattat detta beslutet. Jag gick upp redan kl 6 i morse för då kände jag mig pigg och glad. Klockan är nu 9 och jag har ännu inte fått upp honom från sin madrass. Han verkar inte alls ha någon livsgnista idag. Ett dygn till och hans kanske lidande är till ända. Hundhimlen får en ny underbar stjärna.

Då har den underbart söta Litorekullen blivit hela 4 veckor gamla. Igår fick jag hjälp till att ta lite fina bilder som du kan se nedan (klicka på bilden för att se i större format). Jag har också vägt hela gänget och lagt in på varje valps hemsida

Dottern Sara var på besök igår. Med sig hade hon en hund som hon passar i sitt företag "Djurtur". Lilla fina Sally fick hälsa på valparna och de fick sitt första hundmöte med en främmande hund. Det gick jättebra och de var så nyfikna på henne och hon på dem.

Dessutom har valparna blivit så duktiga med att använda "valptoaletten" för att göra sina behov.

Nu får det räcka med skrivandet här i denna bloggen. Dags att ta tag i bloggen för mitt företag, Bonizas Hundskola. Där ska jag lägga in två filmer ifrån gårdagens träning. En film är från valpleken på min valpkurs och andra filmen är ifrån Rallylydnadskursen där Lightschaps Santos Solros går banan med matte. Är du nyfiken så kika in på Bonizas Hundskolas blogg lite senare idag.

 

Vädret är fint. Solen skiner och det är varmt. Varmt och soligt väder innebär tvättdag. Maskinen kallar och tvätten vill upp på tvättlinan. Önskar dig en trevlig onsdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    Kerstin emanuelsson (onsdag, 11 maj 2016 11:14)

    Så roligt att se sin lilla snäcka! Du är så bra på det du gör.Skriva o fota.Vi tänkte oss ner ev tis el tors nästa vecka...