En sjukförklaring.

Den här veckan har varit superjobbig. Började med att jag vaknade i söndags morse och hade stor smärta i ett revben på vänster sida. I måndags natt började det killa i halsen och på det hosta. Alla som haft ont i ett revben vet hur ont det gör att hosta, nysa.  Allergi! Jag har lite allergi mot pollen och inte så konstigt med kill i halsen då det är fruktansvärt mycket pollen just nu.

 

Proppade mig full på allergitabletter, andades in allergispray och cortisonspray mm men vad jag än tog så försvann inte killet och jag fick "nära dödenkänsla" varje gång jag fick en hostattack. Trots alla allergimediciner blev jag bara sämre och sämre. Natten till igår var värst, fick plötsligt ont i min vänstra arm och känseln försvann. Det blev ett läkarbesök i går morse.

Det var ett väldigt bra läkarbesök hos en otroligt kunnig och "bryr sig om"-läkare. Hon kände och klämde och kunde snabbt konstatera att smärtan i armen inte berodde på hjärtat, vilket jag var orolig för. Smärtan i armen berodde på att musklerna runt mina revben jobbade intensivt för att rätta till ett vridet revben. Jag behövde akut sjukgymnastik för att få musklerna att slappna av så den största smärtan kunde släppa. Hon tog ändå ett EKG för att vara på säkra sidan. Detta visade så bra det bara kunde visa. Jag har ett mycket friskt hjärta.

 

Det fanns ingen tid hos sjukgymnasten så jag åkte till Eslövs Rygg- och Idrottscentrum för ett besök hos deras duktiga kiropraktiker. http://www.ryggidrottscentrum.se/

Vilken tur jag hade! Denna man är ständigt fullbokad men han hade precis fått ett återbud så han hade tid att kika på mig. In i rummet och av med kläder på överkroppen. Bara åsynen av min rygg gjorde att han höll med om läkarens diagnos. Jag var så spänd och svullen i musklerna runt vänster skuldra. Fick lägga mig på mage på britsen men han kunde inte göra så mycket för jag hade alltför ont. Han hade en liten manick som han "sköt" med på muskeln. Det var en skön smärta.

Jag fick en ny tid på måndag med en förhoppning om att den akuta smärtan ska ha lagt sig så pass att han kan börja behandlingen av det vridna revbenet. Ser fram emot måndag med god förhoppning.

 

Igår slog också min andra sjuka ut i full blom. Kunde konstatera att det inte är allergi jag "lider" av, jag är förkyld, så in i bombens förkyld. Jag var helt kass igår, ögonen rann, näsan rann och var stopp och jag var helt slut i kroppen. Fy, jag har fått en riktig "mansförkylning" :-)

Sov gott hela natten och vaknade lite kryare än vad jag var när jag gick och la mig. Smärtan i mina muskler runt revbenet har lättat betydligt och jag känner mig bättre från förkylningen. Det känns som om jag är på Bättringsvägen, äntligen.

 

Jag har varit superdålig på att blogga under denna veckan, jag har inte haft ork att sitta vid datorn. Jag har inte legat till sängs men all kraft har gått åt till att hålla mig på benen och hålla smärtan i schack. Nu hoppas jag att jag kan hålla mig på denna vägen under resten av veckan och framåt.

Tror och hoppas jag åter kan börja njuta av att ha valpar kravlande runt mina fötter och hundar som tigger om uppmärksamhet. Denna veckan har allt bara känts jobbigt, idag känns allt mycket lättare. Vädret är helt underbart, varmt och soligt, inte kan man då sitta och gnälla över en förkylning.

Valparna växer så det knakar. De har, som du ser på filmen, börjat äta riktig mat och de äter med god aptit. Magarna har tack vare detta blivit så perfekta som de kan bli. Tänk att man kan bli så glad över att se en liten valpbajskorv på golvet :-)

Maten jag ger är burkmat från Royal Canin, Starter Mousse. Mat som har rätt konstistens för små valpar och innehåller massor av vätska. Idag ska jag börja blanda upp detta med uppblött torrfoder för att sakteliga få över de på bara uppblött torrfoder.

Det är fullt bus i valphörnan. De springer runt på hela köksgolvet och moppen går varm. Det riktiga uppfödarlivet har börjat och det är så underbart.

 

Idag har jag tänkt att valparna ska få tillbringa lite tid utomhus, om värmen håller i sig. Lovar i så fall att kameran ska få gå varm så jag kan presentera lite nya bilder på aktiva valpar.

Idag är en stor dag för sonen. Idag åker han iväg på sitt livs första klassresa. Denna resa går till Lalandia i Danmark.

 

Klockan 8 i morse lämnade D av honom vid bussen. Alla barnen var helt hispiga och lyckliga :-)

 

Nu är vi helt barnlediga ända fram till lördag kväll då han åter kommer hem. Hoppas nu han har riktigt riktigt kul. Älskade lillpojken.

Nu ska frukosten plockas in och jag ska ut och njuta av sol och värme, denna underbara Kristi himmelsfärdsdag. Hoppas du kan göra detsamma, var du än bor. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0