Stadsträning

Kvällen är sen. Jag sitter här och känner mig väldigt upprymd efter kvällens underbara aktivitet. Sonen och D har gått och lagt sig. Jag är inte trött och har ingen lust för att krypa i säng.

 

Minns du att jag skrev om "Lantlolan i stan" för några dagar sedan? Just det, Inda som skällde ut alla hundar som var på fel plats och 2 husvagnar som stod parkerade i fel parkeringsficka. I kväll sitter jag här och känner mig så lycklig över min älskade hund som uppförde sig så galant på kvällens kurs, stadskurs i Lund. Som jag längtat efter denna kväll och denna underbara aktivitet.

Jag tog India med mig till kvällens stadsträning. Hon om någon behövde tydligt denna träning. Vi tog bilen dit, parkerade och jag tog ut henne ur bilen med en förväntan om utskällning av allt och alla. Jag har tidigare berättat att hon uppför sig helt galant när det är dags för kurs. Hur visste hon att det var kurs ikväll och inte att vi bara skulle ta en vanlig promenad, hon och jag??? Hon gick ur bilen, glad i hågen med högt viftande svans. Vi mötte människor, bilar, bussar och hundar och hunden sa inte ett enda ljud!!! Jag förstår inte. Vad var skillnaden mot häromdagen när hon skällde ut allt och alla i stadsmiljö? Vi väntade på mötesplatsen och ena valpen efter den andra dök upp. Till en början började hon gruffa lite men det var väldigt snabbt avhjälpt med hjälp av den underbara "titta-leken". Sen började denna tjej, som är lite småsur mot andra valpar och unghundar, göra lekinviter och avge lekgny... Hur vet hon att det är kurs och inte bara en vanlig socialiseringspromenad??? Jag tänker och funderar och jag har mycket hunderfarenhet, men jag kan ändå inte se skillnaden mot häromdagen och idag. Hur kunde hon???

 

Vi tränade på, hela valpkursen,  och efter en stund råkade en valp få lite för långt koppel och kom nästan fram till India. Det där blev jobbigt! Hon klappade lite i tänderna samtidigt som hon drog sig bakom mig. WOW!!! så perfekt! min underbara pärla! Åh jag blev så glad. Hon har kommit på en strategi!

 

Jag har en gång gjort ett fruktansvärt stor fel med India, en händelse jag många gånger om har ångrat djupt. Hon sa ifrån i ett läge där det var mycket befogat, jag blev väldigt arg och hon fick ett, i mitt tycke, för hårt straff (inga slag mm). Detta sitter i henne djupt rotat och i trängda situationer säger hon till skarpt istället för att varna. Jag har full förståelse och som jag säger, felet är mitt! Därför blev jag så glad när jag såg henne backa bakom mig idag, när hon kom i en trängd situation. Mitt älskade hjärta <3 Ett tips till dig! Straffa aldrig en hund som morrar! Ett morr är en varning och det ska man lyssna på. Lyssnar man inte på det så biter man istället. Gör hunden något du inte tycker om? Är det hundens fel eller är det ditt???

På valpkursens stadsträning tränade vi den vanliga socialiseringen, Sitt kvar med höjdnivåer, bakom i "öppna" trappor, "nu går vi", titta-leken, gå på rätt sida av stolpar, balans, bakom i slutna trappor, avslappning. En helt underbar kväll och jag kände mig så nöjd när jag och India körde hem efter en kväll med valpmys och hällregn i Lund.

Nu har inte de här små trollen varit hemma själv medan jag var iväg på kurs och D tillsammans med min kära pappa, var i Tygelsjö för att fixa med stängsel, städning mm på vår kursgård. Min underbara mamma var här och passade valpar mm medan vi var iväg. Du milde vad de utvecklas. Nu sitter de, leker lite så smått med leksaker och varandra.

 

Jag har fått lite förfrågan om bilder mm och jag ska försöka hinna med att ta lite bilder med min fina kamera i morgon. Jag får valpbesök och kanske kan hon hjälpa mig lite :-)

Japp det var kvällen i ett kort ögonblick. Får väl försöka bli lite trött och krypa i säng. Vet inte hur det ska gå till men kanske hjälper det om man försöker intala sig att man ska vara trött vid den här tiden på dygnet... Gör det det??? Natti natti

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0