Fortsättning följer.

Det blev ett väldigt märkligt blogginlägg igår. Mitt när jag satt här och skrev så försvann bredbandet. Det bara dog så där utan vidare. Det här händer tyvärr då och då men jag fick en konstig känsla och ringde upp leverantören, det fanns en obetald räkning. Det där kan inte hända för det ligger på autogiro med dragning på lönedagen. Damen jag talade med förstod inte heller vad som hänt då det inte fanns någon anteckning om att det inte funnits pengar vid dragningen. Detta var dessutom en räkning från februari som gått vidare till inkasso, därav avstängningen. Alla andra räkningar både före och efter var ju betalda, dessutom hade avstängningen skett redan i tisdags. Den snälla damen startade igång bredbandet och jag fick betalningsuppgifterna.

 

Vi har vårt bredband via ADSL och det är den enda anledningen till att vi har en vanlig telefon i huset. Det är på gång för fiber även till oss här ute på landet men tyvärr verkar det dra ut på tiden. Det ges tydligen bidrag i olika etapper och vår fiberanordnare kom tyvärr inte med i första uttagningen utan nu får vi vänta till nästa uttagnings som sker i maj, tror jag det är. Vi hade hoppats på det efterlängtade fibret till sommaren men det kan vi nog se i månen efter. Jag får surfa vidare med ett väldigt illa fungerande bredband som titt som tätt mer kan kallas för "smalband".

Det jag började berätta om igår var ju hur försiktig man ska vara med knivar ifrån IKEA. Vi var som sagt där en runda häromdagen och jag köpte 2 stycken små skalknivar. När vi kom hem packade jag upp den ena kniven, drog av fordralet och vips så hade jag ett stort hack i mitt långfinger. Aj då... D plåstrade om och jag började fixa med maten.

När maten var klar skulle ja skiva upp lite skinka i småbitar för att blanda i Frigg´s mat. Vips så for en bit av fingerblomman av från mitt pekfinger. Nu blev det brått om med en plåsterlapp.

 

En varning utfärdas för knivar från IKEA :-)

Gårdagen var så tråkig. Vädret var tråkigt, jag hade inget att göra under eftermiddagen (fick jag för mig). Har jag tråkigt lagar jag mat och vilken mat jag lagade.

 

Lax och skaldjursgryta med färsk pasta.

Skär 4 frysta laxbitar i kuber.

Bryn 1 purjolök, 1 röd chili med frö. Häll över ca 5 dl vitt vin och låt koka ihop lite. Häll i 1 burk kokosmjölk, 5 dl vispgrädde, 1 flaska skaldjursbuljong, 1 umamibuljongtärning samt saften av 1 citron. Koka lök och chili mjukt. Smaka av med salt och peppar. Häll gärna i lite majzenaredning så såsen blir lite simmig.

 

Lägg i fisken och 1 bunt skalad grön färsk sparris skuren i bitar. Koka upp. Häll i 1 nät tvättade musslor samt 1 pkt tinade stora räkor. Låt koka till musslorna öppnat sig.

 

Otroligt god middag!!!

Det tråkiga vädret fortsätter. En och annan liten solglimt har jag fått i morse men större delen av tiden vräker regnet ner. Jag håller på att bli tokig. Jag längtar så efter vår och värme. Jag vill vara utomhus, inte sitta här inne dagarna i ända. Jag vill pyssla i trädgården, uterummet mm.

 

Det regnade på vår morgonpromenad och blir man blöt måste man torka sig. Så klart slutade Frigg att dra sig mot bilen, garageporten och soffan så fort jag startade kameran :-)

Våra goa valpar är nu hela 2,5 veckor gamla. Alla har öppnat sina ögon och hörseln är det då inget fel på. Alla springer runt på stadiga ben och när de hör att mamma Frigg närmar sig blir det full rulle i valppoolen.

Klorna växer som jag vet inte vad så idag är det åter dags för lite kloklippning av de små. Det var 1 vecka sedan sist.

Dottern Sara med valpen Mr Grå.
Dottern Sara med valpen Mr Grå.

Trots det lite tråkiga vädret känner jag mig lite piggare denna torsdag. I morgon är det fredag, en dag jag längtat efter hela veckan, bara det gör mig lite piggare. Men kanske gör det lite gott att jag har något att se fram emot ikväll... det är äntligen dags för lite valpkurs och ikväll står det stadsträning i Lund på schemat. Jag ska möta upp alla valparna som går på Bonizas Hundskola utanför Lunds station kl 18.00 för att sen ta en runda runt stationen med träning och socialisering. Denna runda brukar ta ca 1,15 tim.

Stadsträning i Lund, feb 2016.
Stadsträning i Lund, feb 2016.

Jag fick ett telefonsamtal från en tidigare valpköpare. Hen hade börjat på valpkurs igår och kände sig mycket ledsen. Hen kom till kursen tillsammans med sin valp. Vädret var dåligt och hen fick bära in valpen i den lilla träningslokalen. Här var totalt 5 deltagare och direkt de kom dit fick de sätta sig ner med valparna i famnen. Här skulle man sitta i ca 1 timme. Valpen morrade och bar sig åt. Tro fasen att valpen inte ville sitta där! Hen fick höra att valpen störde gruppen mm. Här fick inga valpar hälsa på varandra under några omständigheter alls. I mina ögon är detta helt galet. I mitt tycke ska valparna får umgås med varandra på valpkurs. En valpkurs går ut på socialisering, inte lära in en massa lydnadskommando vilket jag tycker att man tar i unghundskursen.

Går du/ni på valpkurs? Har ni gått på valpkurs? Skriv gärna en kommentar och berätta lite om hur den kursen såg ut. Hur började ni?

Avslutar med ett litet tips om rasen Schapendoes: http://harligahund.se/2016/04/01/smart-studsboll-som-gillar-soffmys/

Kom just på att våra små guldklimpar kommer tillbaka hem ikväll. Så här bra har de på sitt träningsläger :-)

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0