Mot Visby.

Ännu en gång lider helgen mot sitt slut. Ännu en morgon sitter jag ensam vid frukostbordet med mina ägg, mackor och kaffe. Idag har jag bara valparna som sällskap för resten av hundgänget är ute och kollar av sitt trädgårdsrevir. Vem har varit på våra 10 000 kvm under natten? Ingen aning och den informationen håller hundarna för sig själv.

 

Jag sitter här och smuttar på mitt kaffe och får en plötslig känsla, jag vill åka till Visby! Varför Visby? Ja, det kan man ju fråga sig. Det var en väldigt stark känsla som dök upp från ingenstans. Jag tittade ut genom det nyputsade köksfönstret och fick då denna märkliga längtan.

 

Tänk om man bodde i en kappsäck, bara packa om väskan och dra iväg mot okända äventyr. Det måste vara ett spännande liv, frågan är dock hur länge det livet hade varit så spännande, inte så värst länge tror jag. Ganska fort hade jag längtat tillbaka till tryggheten och skönt tak över huvudet.

 

Längtan efter ett besök i Visby får stanna kvar som en längtan. Kanske får vi rycket en dag när vi är valpfria och far över men det lär inte bli inom den närmaste tiden. Det står redan en hel del resor på vår agenda, fira dotterns 25-årsdag i Stockholm samt hennes bröllop i Fagersta i augusti.

Igår fick valparna flytta ner i köket. Mamma Frigg verkade bli väldigt glad för det då hon slipper ligga ensam med valparna på ovanvåningen. Hon verkar nu njuta av att ligga hos valparna och matningsstunderna har blivit längre. Perfekt!

 

När jag skulle gå och lägga mig funderade jag på om jag skulle ta hela valppoolen med innehåll med mig upp till sovrummet eller jag skulle låta Frigg och valparna stanna kvar i köket. Jag vägde fram och tillbaka och kom fram till beslutet att de fick stanna kvar i köket. Jag vaknar väldigt lätt så risken att jag inte skulle höra deras pip var mycket liten. Natten har varit mycket lugn. Vaknade till 1 gång av ilsket pip, gick ner och kollade för att se att det var en liten valpis som var ilsken för att mjölken inte rann till. Från och med nu får valparna ha sin boning i köket. En vecka till stannar de i poolen men sen får de tillgång till hela köket.

Det finns en annan som också är väldigt glad över att valparna har flyttat ner i köket - Heidieh. Hon skulle direkt lägga sig hos valparna och hon lämnade inte ens när Daniel och India kom hem. Märkligt tyckte jag och kollade hennes spenar, hon hade ju mjölk! Inte alls konstigt att hon är så intresserad av valparna. Jag tog av bodyn så ny hjälps Frigg och Heidieh åt att dia de små. Snacka om att Frigg är snällast i världen!

Idag är valparna 13 dygn gamla och nu är det dags för ögonen att börja öppna upp. En och annan valp har börjat så man kan se lite av ögat i den lite vidare springan. Fler och fler kommer börja och fram emot kvällen kan jag tänka mig att det finns någon valp som öppnat ett eller båda ögonen helt. Nu börjar en mysig och spännande tid. Nu är den prematura tiden och oron äntligen över, nu börjar det roliga.

Denna söndag är Daniel och India iväg på Noseworkkurs dag 2. Daniel hade mycket att berätta igår när han kom hem och när han åter kom hem. Jag hade köpt en liten bit oxfilé igår som jag skulle baka in, öppnade paketen och höll på att dö av stanken. Fick skicka ner D till affären för ett byte just när han stigit in genom dörren. Det var så kul och så givande på kursen och han såg verkligen fram emot idag. Kul när det blir så här bra.

 

Själv ska jag bädda nytt i sängarna och städa av ovanvåningen. Möbler ska flyttas tillbaka nu när valparna har flyttat ner. Sen får man väl se vad resten av dagen kommer bjuda på.

 

Önskar dig en trevlig söndag.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0