En lycklig fredag.

Det är lördag igen och denna lördag sitter jag i min ensamhet och äter den sedvanliga frukosten bestående av ett par koppar kaffe, 2 nykokta ägg, 2 ost/skinkmackor. Samma visa varje morgon, men som sagt, denna morgon är annorlunda. Enda sällskap jag har är 6 morgontrötta schappar som slappar intill mina fötter. Inte mycket som sällskap, kan jag tycka.

 

"Gubben" D har åkt hemifrån tidigt denna lördagsmorgon. Han ska gå kurs i det nu så populära NoseWork, tillsammans med India. Jag brukar tycka det är jobbigt att åka hemifrån på helgerna men jag måste säga att jag är ganska avundsjuk på honom idag. Jag vill också gå denna kursen. Det är så himla spännande att se hur duktiga hundarna är med sina nosar.

 

Vad är Nosework? http://www.snwk.se/om-nose-work/

Vi valde att låta D gå då det är han som håller våra kurser i allt som har med nosen att göra (utom spår/sök/uppletande).

Chia och Frigg softar vid mina fötter.
Chia och Frigg softar vid mina fötter.

I filmen nedan ser ni hur Sigge Solros klarar sitt doftprov. Vilken underbart duktig Lightschappare <3

Resten utav lördagen kommer bestå av lite valpköparbesök under förmiddagen och städning under eftermiddagen då den sol som i skrivande stund lyser på himlen ska bytas ut mot moln och trisst regn. Önskar dock innerligt att SMHI har gjort en felbedömning av vädret.

Igår var en otroligt lycklig dag! Jag hade veterinärtid kl 9.00 för Heidieh hos Landskronas smådjursklinik för att ta bort stygnen. Var lite orolig då hon fått  lite inflammation i slutet av såret eftersom hon kommit åt att slicka där trots den enorma tratten.

 

Det gick bra! Heidieh låg helt stilla på bordet medan veterinären plockade bort stygnen och torkade rent. Det var inte lite stygn som höll ihop såret, säkert 20 stycken. Det där slutet av såret som jag var orolig för var ingen fara, det såg mycket fint ut så min tvätt och antiinflammatoriska salva som jag satt på hade gjort sitt jobb.

 

Dock behöver såret få läka i fred ett par dagar till och veterinären föreslog en tratt av större storlek. Aldrig i mitt liv! Jag orkar inte med en sådan mojäng mer. Heidieh håller ju på att riva hela huset i sin framfart. Då kom jag att tänka på att jag sett att det finns speciella body´s att köpa hos veterinären i Malmö, kanske hade de en sådan även i Landskrona. Jag hade tur, fick köpa en för 200 kr i strl L. Var lite orolig för att H skulle komma åt såret i alla fall då den är gjord i mjukt tyg men hon har inte bemödat sig det minsta med att försöka slicka. Du milde så skönt att slippa den eländiga tratten, både för henne och för oss. Kan varmt rekommendera en sådan här body om du behöver göra magingrepp på din hund eller om du ska kastrera din hane.

 

MEN det som gjorde gårdagsmorgonen så lycklig var att vi äntligen fick besked om hennes tumör var godartad eller elakartad. Veterinären började med att berätta resultatet. Tumören är GODARTAD sa hon och jag bröt nästan helt ihop. Tårarna började trilla... H har cancer! Veterinären upprepade det hon sa... men jag förstod fortfarande inte. Hon förklarade att tumören var snäll och H har INTE cancer. VA?? Då började orden sjunka in och jag började förstå. Min älskade H har inte cancer. Min älskade H är frisk som en nötkärna! Jag och H svävade ut från veterinären på lätta steg!

Under eftermiddagen blev det mer glädje! Fick ett sms av en god vän som skickade otroligt glädjande besked.

 

Stellas röntgenresultat hade kommit in på SKK:s sida och resultatet är följande:

HD (höfter) : B (A och B är normala höfter)

ED (armbågar): 0 ua.

 

Undersöknings datumVeterinär / KlinikResultat

2016-04-20Mörne ErikHD grad B

2016-04-20 Mörne Erik ED ua (0)

Ja det var en helt underbar fredag med 2 så glädjande besked. Jag kände mig glad och upprymd och fick plötsligt sug på att fixa till i uterummet. Iväg och handlade lite växter, 1 citrusträd, 1 stort olivträd och lite småblommor. Det blev riktigt vackert. Ett par solcellslampor trillade också ner i inköpskorgen och fick följa med hem.

Min fina blomsterhörna.
Min fina blomsterhörna.

Uterum och uterum... vårt provisoriska uterum som är väl fungerande. Vi funderar och planerar men vi kommer aldrig överens så vi får nog ha vårt provisoriska uterum ett tag till :-)

 

Oj, klockan går och snart står första besöket i farstun. Måste plocka undan frukost, diska undan och bädda!!! Oj oj oj, här blev det eld i rumpan. Uppdatering om valparna kommer senare...

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0