En lördag i bilder.

Då var denna lördag snart till ända. Dagen började med soligt väder för att nu ha bytts ut mot ösregn och kallt som tusan. I detta ögonblicket vräker regnet ner, i takt med det försvinner det goda humöret. Jag vill ha sol! Jag vill ha vår! Jag vill ha vääääääärme! Hur länge ska jag behöva vänta?

Förmiddagen gick i 190. Jag slängde in frukosten, diskade undan gårdagens middag, klädde på mig representativa kläder (ok, i alla fall bättre än Hallo Kitty-byxor och sliten t-shirt hihi), sopade av golvet och wow, jag hann bli klar innan första besöket anlände.

 

Startade med en promenad med de vuxna hundarna som är hemma. India och Daniel är ju iväg och tränar Nosework.

Mycket duktigt ekipage, enligt instruktören.
Mycket duktigt ekipage, enligt instruktören.

Det blev en hel del bilder under tiden vi satt där och myste med de underbara valparna. Jag såg att Fröken Blå - Nahla inte gått upp så mycket i vikt så det fick bli nappflaska och getmjölk som hon sörplade i sig med mycket god aptit. Det blev lite över så Fröken röd - Daiki fick sista slurken. Mums, tyckte hon och sörplade i sig för glatta livet. Jag lät kameran jobba lite, helt utan planering så jag är inte säker på att det kommer bilder på exakt alla valparna här.

Valparna är idag 10 dygn gamla. Några har börjat öppna upp sina ögon och de flesta kan redan styra alla sina 4 ben för att ta sig framåt. Vingligt men det går...

Någon i familjen hade glömt att vika upp "rumpdelen" på Heidieh´s body så hon hade kissat ner hela bakdelen i morse. Fick ta in den och köra snabbtvätt, under tiden fick hon ha den eländiga tratten på sig.
Jag känner mig lite ledsen när jag sitter här och tittar på denna 6,5-åriga damen som aldrig mer kommer få föda och föda upp en egen kull valpar. Dels har hon åldern och sen att hon bara har en rad spenar kvar. 5 spenar är inte mycket för en tik som vid sin sista kull fick hela 12 valpar. Snacka om att jag hade haft att göra, suck. Hon älskar det här med valpar, för henne är det stora livet. Vi hade ett sjå för att stoppa henne från att lägga sig hos valparna med tratten på. Dock hann hon med en och annan tjuvslick när ingen såg.

 

Nu är tratten av och som på sista bilden ser det ut så här i valppoolen. Valparna sover lugnt och Heidieh gör detsamma tillsammans med dem. Mamma Frigg ligger under köksbordet och tittar lugnt på. Denna underbara Frigg som måste vara snällast på hela jorden.

Den nappflaskan som jag har till valparna har jag haft en hel del år. Har köpt nya nappar men har nog inte hittat rätt sort för flaskan läcker som ett såll om jag inte skruvar åt korken riktigt hårt, vilket gör det svårt för valparna att få ut någon mjölk.

 

Jag blev irriterad och när valpköparna åkt hem for jag ner till Coop för att införskaffa en ny flaska. Du milde vad många sorter att välja mellan :-O Jag tog först en sort men sen hittade jag en som hade ergonomisk napp. Jag bytte mot den men såg då en tredje sort som verkade vara Nappflaskornas Roys Roys... Denna flaskan ska enligt tillverkaren motverka att bebisen får kolik, måste ju funka samma på valparna, så det fick bli denna som följde med mig hem.

 

Ännu har jag inte testat underverket då valparna åt med god aptit när jag kom hem från affären. Du kan tro att det gick undan för jag var tvungen att lämna valparna ensamma denna lilla stunden. Usch ångest.

Nu är D och India på väg hem så det är dags för mig att börja laga till kvällens middag. Spännande att höra vad de har att berätta om dagen.

 

Ha en god lördagskväll. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0