1 vecka med bilder.

Då har det gått en hel vecka sedan jag satt där tidigt på måndagsmorgonen och hjälpte Frigg föda fram 9 stycken små underverk, för att vara exakt, 1 vecka och 1 dag. Tänk vad tiden rusar iväg. Jag tycker tiden går så fort, valpköparna tycker tiden går så fruktansvärt långsamt.

På bilden är valparna 1 dygn gamla. Du milde vad små de är, har dubblat sin vikt och storlek på veckan som gått. På bilden ligger det små späda varelser som lätt och enkelt får plats i min handflata, idag får de inte plats i en hand. Jag vägde alla igår och fick hjälp med att ta lite huvudbilder. Inte större skillnad mot huvudbilderna jag tog när de var 2 dygn men ändå kul att ha. Alla vikterna ligger på resp. valps egen sida Litorekullen. Klicka på bilden om du vill se den större.

När alla 9 valparna var födda var inte alla tingade. Min mamma ojade sig... hur ska du få sålt alla dessa? Äh, det löser sig, var mitt svar och ja, det löste sig verkligen. På 1 vecka hörde familjer av sig så idag har alla 9 valparna helt underbara hem att flytta till efter sin leveransdag, 6 juni. Nä, nu ljög jag... det finns hem åt alla 9 men det är bara 8 som ska flytta för fröken Röd kommer stanna kvar hos oss.

Dottern Sara posar här med vårt nya lilla stjärnskott. Det har varit mycket funderingar på vilket namn vi skulle ge henne. Jag ville ha något ovanligt, något som egentligen inte är ett namn. Det skulle ha en bra betydelse, vara kort och helt underbart. Många vänner har kommit med massor av förslag som varit jättefina men det har inte riktigt klingat i mina öron. En vän kom igår med ett nytt förslag och där satt det!

 

Låt mig presentera vårt lilla svarta underverk - DAIKI.

Daiki är japanska och betyder "Mycket värdefull".

Ett vackert namn som passar henne som handen i handsken <3

 

Det har kommit in namn på en del av Daiki´s syskon. Ska försöka hinna lägga in dessa på varje valps sida under dagen. Kanske jag också hinner bestämma mig för vilka stamtavlenamn jag ska ge dem... Först ut blir det ett litet valpköparbesök och ikväll står det valpkurs på schemat.


Hur går det då i sjukstugan? Jo, det går framåt. Heidieh är piggare än piggast och raserar hela huset med sin hemska lampskärm om huvudet. I början var hon försiktig och tog det lugnt när hon ville ta sig fram, väntade på hjälp med att flytta möbler mm. Idag är lugnet slut, idag bara SKA hon fram om hon vill. Igår flyttade hon hela köksmöblemanget i sin framfart. Åh vad jag hatar denna tratt!!! Jag tröttnade så igår att jag började fundera på en lösning.

Jag tog en av Adams avlagda t-shirts, stoppade bakbenen i armarna och klippte hål till frambenen i nederstycket. Wola o tratten kunde åka av! Ja, för en liten stund. Heidieh är allt för smart för sitt eget bästa och kom ganska snabbt på att om man slickar på tyget kommer man liksom åt att klia på såret. Så där gick den smarta lösningen stöpet och tratten sitter nu åter på huvudet suck. Men det är bara 3 dagar kvar till vi ska ta stygnen, förhoppningsvis är det då så läkt att vi kan lägga tratten i slutet av veckan. Hittills ser allt mycket bra ut.

 

Katten har också fått lägga sin tratt och är nu åter utomhus för att leta upp andra hankatter att slåss med. Katter suck :-)

 

Jag själv har fortfarande så himla ont i min skuldra. Nätterna är ett helsike. Denna natten har varit helt underbar med valparna. Jag har släckt värmelampan och sänkt temperaturen lite i rummet vilket verkar som att det föll dem i smak, de har varit lugna och tysta. Frigg har legat hos dem en stor del av natten. Jag skulle fått världens nattsömn om det nu inte varit för den här skuldran. Stoppar i mig tabletter men hur jag än ligger så gör det så otroligt ont. Bäst är att vara uppe för då lättar smärtan.

Annars mår jag psykiskt väldigt bra och allt som hände med mitt tidigare jobb på skolan har nu flyttat bak till långtidsminnet. Jag kommer aldrig förlåta men jag kommer glömma.

 

Daniel har åter börjat jobba efter sin sjukskrivning i 2 veckor. Han fick hälsporre och kunde inte gå utan kryckor. Det går att jobba men det går inte bra. Tyvärr är det hela 2 veckor kvar tills han ska tillbaka till ortopeden och få de inlägg han har varit och provat ut. Bra skor när man står upp på cementgolv dag ut och dag in är ett måste.


Igår kom äntligen tidningen Schappenytt. En tidning som alla medlemmar i Svenska Schapendoesklubben får ca 4 gånger/år. I denna tidning hade man rankat årets utställningshund, lydnadshund mm. Blev glad och stolt när jag såg att vi hade en och annan Lightschappare med bland listorna. Ett stort tack till er!!! Ni är så duktiga och jag är så stolt över er <3. Även Stella och Klinga fanns med i listorna :-)

Jag är supermegastolt även över min älskade Allie
(Lightschaps Luffa Moon) som pillade in sig på 10plats
på 2 av 2015 årsbästa-listor, nämligen Rally och Lydnad 
Wohoo!!!! /Matte Katarina.

Årets Utställningstik 2015.

 

Plats 50: Lightschaps Tulipa Showwinner - Klinga.

 

Plats 62: Lightschaps Boogie Afrodite - Stella

Årets utställningshane 2015.

 

Plats 43: Lightschaps Boogie Aaska - Hero.

Årets Uppfödare 2015.

 

Där hamnade Lightschaps Kennel på plats 18!Klockan rusar iväg och det är dags att plocka undan min goda frukost som jag intagit i min ensamhet. Sen måste jag rusa upp för att bädda i sovrummet, man kan inte ta in folk i ett obäddat sovrum. Ett litet lugnt besök väntas.

 

Avslutar med en bild jag fick skickad till mig igår. Det är en nytagen bild på pappa Gandhi´s vackra syster Davii som bor med sin matte i Kalmar. Är hon inte underbart vacker?

Önskar dig en trevlig tisdag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0