En tik och kanske en hane kvar.

Denna söndag fullkomligt rusade fram. Började dagen med att stiga upp tidigt då jag hade för ont i min skuldra för att kunna ligga kvar. Ut med hundarna på morgonrundan, fixa frukost till hundarna och oss själva. In i bilen för en tur ner till Arken Zoo, nu ska det åter inhandlas det där torrfodret som inte lät så bra enligt innehållfsörteckningen, men som jag ständigt återgår till - Royal Canin Starter Medium.

SAMMANSÄTTNING: Torkat fågelprotein, ris, animaliskt fett, vegetabiliskt protein isolat*, majs, betmassa, hydrolyserat animaliskt protein, mineraler, fiskolja, sojaolja, frukto-oligosackarider (FOS), fettsyrasalter, jästhydrolysat (innehåller mannan-oligosackarider (MOS) och beta-glukaner), tagetesextrakt (innehåller lutein).

TILLSATSER (per kg): Näringstillsatser: Vitamin A: 13900 IE, Vitamin D3: 1200 IE, E1 (Järn): 47 mg, E2 (Jod): 3,6 mg, E4 (Koppar): 8 mg, E5 (Mangan): 61 mg, E6 (Zink): 201 mg, E8 (Selen): 0,08 mg, Beta-karoten: 40 mg - Konserveringsmedel - Antioxidanter.

GENOMSNITTLIGT ANALYSVÄRDE: Protein: 30 % - Fett: 22 % - Råaska: 7,5 % - Växttråd: 1,3 %.

*L.I.P.: protein utvalt för dess mycket höga smältbarhet.

 

Jag har bytt foder då och då för att jag tycker att det är saker som inte tilltalar mig i detta fodret. Varje gång går jag dock tillbaka, så varför ska jag hela tiden envisas med att testa annat??? Både mamma och valpar mår superbra av detta fodret. Tror det foder Frigg får nu är för fett och därför är valparnas magar lite kladdiga.

Trots att denna dagen har gått i ett har jag hunnit med att registrera alla valparna i StarWarskullen till Royal Canins hemsida. Detta är ett måste för att ni som valpköpare ska kunna hämta ut detta fina valpköparpaketet i valfri Zoo-butik. Ni får dessutom 2 värdecheckar á 250 kr att hämta ut mat för.

 

När jag kom hem från butiken hade valpköparefamilj nr 1 anlänt. Kanske blir det så att de ska ha den svarta hanen med gult halsband, kanske inte. Möjligen finns han kvar att tinga...

 

En stund senare kom en bekant på besök. Skulle haft valp ur denna kullen men då framtiden är osäker för tillfället vågar hon inte bli med valp just nu. En stund senare kom valpköparfamilj nr 3 och de bestämde sig för den bruna hanen med vitt halsband. Sist men inte minst kom valpköparfamilj nr 4. De ringde i morse o frågade om jag hade någon tik ledig. Jag har 1 kvar blev mitt svar. Mor och dotter kastade sig i bilen för att köra ett antal mil. Summa summarum av dagen så har jag 1 underbar tik (brun/vit med grönt halsband) kvar samt kanske den svarta hanen med gult halsband.

Nu är det söndag kväll. Jag är trött i huvudet av allt hundprat. Nu ska jag laga till en smarrig Moussaka på lammfärs och aubergine för att njuta av den i tv-soffan.

http://www.hemmetsjournal.se/mat/Akta-grekisk-moussaka/recept-5522

Intresserad av den/de lediga valparna?

Kontakta oss.

Hemnummer: 0413-60151

 

Mobile: 070-8922307


Maila oss.

bonizashundskola@gmail.com

OBS!: Fyll i rutorna märkta med en asterisk.


Här bor vi.

Monica och Daniel Ottosson

Ljushem 2

24192 Eslöv

Skåne/Sverige

Google Maps content is not displayed due to your current cookie settings. Click on the cookie policy (functional) to agree to the Google Maps cookie policy and view the content. You can find out more about this in the Google Maps privacy policy.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0