Går som smör i solen.

När valparna föddes var jag lite orolig, måste jag erkänna. Tänk om jag för första gången i mitt uppfödarliv får sitta kvar med valpar efter att de blivit 8 veckor. Det har aldrig hänt men någon gång måste ju vara den första och en dag lär det förmodligen hända även mig.

 

Valparna är nu 6 dygn gamla och 6 är tingade, 2 tikar och 1 hane är i skrivande stund lediga.

 

De valpar som idag är lediga är:

- Mr Gul /svart hane.

- Mrs Grön / brun & vit tik.

- Mrs Svart / svart & vit tik.

Kika in på Tidigare kullar/Litorekullen för att läsa mer om dessa små godingarna.

Natten har varit som tidigare nätter, orolig och pipig men några korta tysta stunder då och då. Jag har haft jobbig smärta i min högra nacke och skuldra så denna natten var det Daniel som fick springa upp och ner från sängen. Jag hoppas innerligt att det snart släpper.

 

Anledningen till pip och gnäll är magknip och lösa valpmagar. Vi har matat på mamma Frigg bra för att hon skulle få igång mjölken vilket resulterat i för kraftig mjölk för valparna. Igår matade jag henne med getmjölk samt gav valparna ett par droppar av denna dunder"meducin" på tungan och tror det eller ej, idag börjar magarna stabilisera sig. Idag har det ätits med god aptit samt sovit gott mellan matningarna. 4 av valparna har fått lite extra tillskott av getmjölk då jag tycker de ökat lite lite från igår.

Mamma Frigg mår inte så där superbra idag. Har inte alls varit intresserad av maten och bara velat gräva. Har förmodligen en hel del sammandragningar och sk_t kvar i livmodern som ska ut. Inget ovanligt alls. Jag har idag matat henne enbart med Getmjölk då det ändå ger bra näring åt både henne och valparna. Hoppas hon mår bättre i morgon.

Vi har i alla fall en i hemmet som mår superbra! Heidieh är piggare än piggast och blev så ledsen när hon inte fick åka iväg på hundarnas "träningsläger", vilket de åker på så gott som varje vecka. De blir hämtade och får sova 1-2 nätter hemma hos familjen som sen har de med på hundungdomskurs där dottern är ledare om måndagarna. De bara älskar att vara där. Leka med familjens pudlar och sen hänga med ungdomarna ett par timmar på agilitybanan på Lomma Brukshundsklubb. Idag var det en lycklig Chia, en glad och pigg Klinga och en Stella som längtat under tiden hon löpt. Är så glad över att få låna ut mina hundar till Lomma Hundungdom.

Valparnas sidor är uppdaterade med vikter mm. Nu ska jag fixa lördagsmiddagen och sen bänka mig framför tv. Önskar dig en trevlig lördagskväll.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0