Morsgrisar är vi allihopa.

Man är nöjd och belåten så länge man får ligga hos mamma, antingen för att äta eller bara för att sova. Om mamma lämnar oss skriker vi i högan sky. Vi tycker så mycket om vår kära mamma.

Som du förstår har natten varit bättre än tidigare nätter men ändå långt ifrån bra :-) Jag har haft proppar i öronen så jag har fått lite sömn mellan varven men det är inte lätt när valparna beklagar sig högljutt varje gång Frigg väljer att lämna värmen i bädden. Det är varmt och sen ligger de och drar i spenarna hela tiden hon ligger hos dem. Mamma är bäst <3

Mjölken har äntligen kommit igång så efter ett mål mat sover de lugnt och tyst en stund, så länge mamma ligger kvar hos dem i alltså.

När jag har ätit min frukost ska jag gå upp och väga dem så jag ser att de gått upp i vikt, vilket jag tror. Det är viktigt att hålla koll på vikten.


Hur går det då i sjukstugan? Jo det ska medicineras här och där, tvättas sår här och där.

Det här är Heidieh´s operationssår på magen. Det är inget litet sår och jag förstår att hon har ont. Hur hon kan vara så här pigg och rörlig med detta såret på magen, kan jag inte förstå. Det måste ju strama oerhört när hon rör sig. Hon fick i morse sista dosen av ett starkt smärtstillande medel, som också är lite lugnande. Hon ska fortsätta få en annan mildare smärtstillande tablett som också är antiinflammatorisk någon vecka framåt. I morgon bitti ska vi på återbesök hos veterinären så de ser att såret ser ut som det ska och att Heidieh mår så bra som hon kan må. Skönt att de lägger in en sådan här återkontroll. Stygnen ska tas nästa fredag så då blir det ett nytt veterinärbesök.

Sen har vi nästa sjukling! Katten Herman som varit i slagsmål (tror vi) och rivit upp ett stort sår på ena frambenet.

Det är ett hål på utsidan av benet men innanför skinnet är det en lång reva som går ner på hela ovansidan. Ser inte snyggt ut, eller hur? Idag ska detta tvättas för det är viktigt att såret hålls öppet så det läker inifrån och ut. Han får både smärtstillande som är antiinflammatoriskt och antibiotika. Inte lätt att hålla reda på alla mediciner och att rätt djur får rätt medicin.

Efter frukost och mediciner tillbringar Herman sin morgon här.

Nu åker frukosten in och huset ska sorteras :-) Önskar dig en trevlig torsdag. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0