Dag 1

Glöm inte skruva upp ljudet!

Då har första natten med de nyfödda valparna passerat. Kan med handen på hjärtat säga att det var en av de jobbigaste nätterna jag haft i mitt uppfödarliv. Tror inte valparna var tysta och nöjda en enda sekund. Frigg är en Gudinna när det gäller att bära och föda fram en kull valpar men hon är då ingen "matmor". Vid tiden för att jag skriver denna bloggen har det gått ett dygn sedan sista valpen föddes, ännu finns det inte mer än några droppar mjölk i spenarna.

 

Jag spelade in detta ljud igår när jag skulle gå och lägga mig. Frigg ligger i valplådan och valparna ligger vid hennes mage och drar för fullt i spenarna. Tyvärr var mjölkbaren stängd.

 

Vid dagens vägning har de inte ökat många gram, några står t om på samma vikt som när de föddes. Positivt är dock att de inte gått ner i vikt. Det lär bli en hel del stödmatning med den underbara Getmjölken under de närmsta dagarna.

Nu är det inte så att valparna får maten med hjälp av en spruta. Jag såg ett bra klipp på YouTube där de stödmatar valparna med hjälp av "sminkpaddar" som valpen suger på under tiden man sprutar på ersättningen.

 

Testade idag och shit så himla bra!!! Valparna sög för glatta livet och för första gången sedan de föddes tog de sig en lugn och avslappnad tupplur, mätta och belåtna. Det här kommer jag framöver att använda mig av när jag behöver stödmata. Jag rekommenderar också detta starkt till andra uppfödare. Ska se om jag kan få till en film i kväll eller i morgon.

 

Spännande att se om de ökat mer i vikt i morgon bitti. Ska då också försöka få till lite bättre bilder än de som ligger på valparnas sidor.

Under eftermiddagen verkar det dock som om Frigg äntligen fått igång sin mjölkproduktion. D var valpvakt i eftermiddag och då skickade han en bild på ett gäng sovande valpar. Hoppas natten blir bättre än förra natten :-)

Är du nyfiken på valparnas vikter, kolla på deras sidor... Tidigare kullar, Litorekullen.


Jag lider så med min fina underbara Heidieh idag. Åkte till Landskrona smådjursklinik i morse för att lämna henne till operation. Vår fina Heidieh har fått en juvertumör som plötsligt började växa.

 

Hämtade henne kl 15.30, allt hade gått bra men stackars hund :-( Hon har fått massor av smärtlindring men hon har så ont. Gnäller så fort hon rör sig och vägrade helt gå ur bilen.

 

Allt utom de 2 främsta spenarna på höger rad är borttaget. Hon måste ha fruktansvärt ont.

 

Nu blir det sträng vila för henne <3

Skriv en kommentar

Kommentarer: 4
 • #1

  marianne (tisdag, 12 april 2016 14:15)

  Valparna ser ju ut att göra vad de kan för att stimulera tillflödet :) Hoppas de lyckas!
  Grattis till er alla!

 • #2

  marianne (tisdag, 12 april 2016 14:18)

  Kanske inte just på den här bilden - men på den förra!

 • #3

  Ana med Buster (tisdag, 12 april 2016 17:32)

  Låter som en dag vid havet:)

 • #4

  Jessica Cassland (tisdag, 12 april 2016 18:24)

  Stackars fina, annars så glada, Heidieh