Dygn 61 och vi väntar vidare.

Godmorgon Husse! Dags att vakna för jag är jättekissig! Det finns ju ingen plats alls för min urinblåsa i magen.

Frigg har sitt lilla sätt för att väcka liv i människorna, så hon blir utsläppt. Natten har varit som tidigare, lite i husses säng och lite på golvet. Valppoolen vill hon inte ens titta åt så hon har nog bestämt sig för att föda valparna i husses säng, precis som förra gången.

Den fina poolen är bäddad och står redo för att ta emot ett gäng "havsvalpar". Undrar bara när Frigg är redo att släppa ut dem, eller rättare sagt när de är redo för att komma ut. Det är ju valparna som bestämmer när det är dags och detta gör de när det blir mindre näring genom navelsträngen. Tiken stänger av näringsflödet till valparna när hennes kropp känner att de är tillräckligt stora för att komma ut i världen. Lite häftigt tycker jag faktiskt.

Det är mycket som händer vid en valpning. Vill du ha full koll har du en superbra sida här. http://www.canirep.com/Valpning.htm

Frigg är nu stor som en tunna, dock inte större och tyngre än att man kan fortsätta jaga morgonfasanen på sin flykt :-)

Det är samma mått som igår så valparna växer nog inte så mycket längre, vilket är ett tecken på att det snart är dags att komma ut.

 

Jag var nästan säker på att det skulle bli i natt så igår kväll dök jag i säng redan kl 21. Dels var jag trött pga min vårallergi och till det har jag fått UVI, dels ville jag hinna sova ett par timmar innan det satte fart. Nog för jag fick sova ett par timmar, vaknade åter till liv kl 9 i morse och inga valpar har synts till.

 

Frukosten smakade inte speciellt bra denna morgon. Jag hade blandat i lite torrfoder, rå kalvlever, färskbullar och 1 kokt ägg. Hon smakade och tog ett par små tuggor, rynkade på näsan och lämnade skålen.

Våren har absolut kommit till Skåne! Fåglarna kvittrar öronbedövande och alla buskar och träd har fått härliga gröna knoppar. Till det är det denna lördag solsken. En underbar dag, helt utan måsten men evig väntan. Nu ska frukosten plockas undan, därefter får dagen bli som den blir.

 

Berätta gärna i kommentarer om du ska göra något kul/tråkigt idag. Alltid roligt att veta vad andra människor gör :-)

 

Önskar dig en härlig lördag. Kramiz.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    Angela (lördag, 09 april 2016 10:53)

    Nu bär det iväg ut i Dalslands skogar för viltspår