Frigg, dygn 59

Det har varit en lite orolig natt. Frigg har varit lite flåsig och vankat runt en hel del, har inte hittat någon bra plats att ligga på. Framåt morgonen hoppade hon upp i min säng och la huvudet på kudden, klia magen bad hon. Jag låg där och halvsov med handen på den stora magen. Där inne var det minsann ingen vilostund. Det sparkades och rullades runt. Finns inget härligare än att känna de små valparna. Jag försökte räkna hur många jag kunde känna på en viss plats men det var så klart helt omöjligt.

 

Frukosten rynkade hon näsan åt. Tog ett par tuggor färskfoder men sen var det stopp, hur mycket jag än lockade. Bjöd lite smörgåsskinka som belöning för att jag fick mäta henne om magen och den gick ner med stor aptit. Får väl bli ostmackor till mig idag så Frigg kan få lite skinka då och då.

 

Dygn 59:

mage: 77 cm ,total ökning 15 cm

midja: 76 cm, total ökning 24 cm

 

Det är absolut på gång! Förra kullen födde hon på dygn 63 och jag trodde det skulle bli samma denna gång men nu börjar jag tveka. Hon är väldigt frånvarande idag och otroligt trött. Är nästan säker på att hon inte kommer gå så långt som till måndag.

 

Jag är inte helt klar med förberedelserna, så fort Charlie har åkt med sin nya familj hem så ska resten fixas. Bädden ska bäddas klart, peang, sax och navelklämmor ska steriliseras i kokande vatten, handdukar ska plockas fram liksom sophink mm. Inte att förglömma, ladda mobilen så jag har kameran redo för att ta första bilden är valparna kommer till världen. Här kommer du kunna följa dagen i nya inlägg efterhand som det händer saker och ting.

Idag är alltså sista dagen som jag får njuta av denna underbara valps alla blickar för att få lite kel och mys. Han är så otroligt go och mysigt. Familjen kommer få en helt underbar familjemedlem. Det blir mycket bus, tårar hos barnen, gråa hår hos husse och matte men detta kommer de glömma när Charlie växt upp och blivit den perfekta familjehunden.

 

Charlie har precis badat och fått klorna klippta. Som vanligt var han så snäll och foglig. Badet i vasken var inte så lätt då han nästan var för stor :-)

 

Nu sitter jag här och väntar på familjen. Under tiden ska jag göra klart valpningsboken. Vi får se om det blir rätt färger till rätt kön denna gången. Förra gången fick den svartaste svarta figuren i StarWars rosa halsband :-) Inte så passande, tyckte sköterskan vid besiktningen hihi.

 

Önskar dig en bra torsdag. Är du intresserad av att läsa hur det går för Frigg och valpningen? Håll dig då uppdaterad på denna sidan. Kramiz

Skriv en kommentar

Kommentarer: 1
  • #1

    Angela (torsdag, 07 april 2016 10:55)

    Super bra alternativ